VW Tiguan R yine görüntülendi

Ototeknikveri     22 Ekim 2016 05:31

Nurburgring yakınlarında görüntülenen bu prototip Volkswagen’in yeni bir performans odaklı versiyon planladığını kanıtlıyor

VW Tiguan R yine görüntülendi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Porsche Cayenne Turbo, Range Rover Sport SVR, Jeep Grand Cherokee SRT8 ve Audi SQ7 gibi hızlı ve büyük SUV’lere alıştık. Öyle görünüyor ki hızlı SUV akımı daha küçük modellere de yayılıyor. Seat’ın Ateca için bir Cupra versiyonu geliştirdiği söyleniyor, Peugeot ise 3008 modelinin bir Gti versiyonunu planladığını itiraf etti. Son gelen fotoğraflardan öyle görünüyor ki Volkswagen de boş durmamış ve hızlı bir Tiguan R hazırlıklarında son aşamaya yaklaşıyor. İlk bakışta bu sıradan bir 2016 Tiguan R Line sanılabilir çünkü kaporta, tekerlekler hatta logolar aynı ancak arkaya baktığımızda iki egzoz borusu yerine dört egzoz borusu görüyoruz, bu da Golf R’ın işaretlerinden birisi. Belki ufak bir ipucu ancak kesinlikle dikkate değer.

 

Eğer bir Tiguan R gerçek olursa, Golf R modelinin 300 hp (224 kW) güç çıkışlı 2.0 litre, dört silindirli Tsi motorunu ve 4MOTION dört çekişli sürüş sistemini paylaşabilir. Altı kademe DSG vites ise Golf R Wagon ile olduğu gibi standart şekilde sunulabilir.

 

Aynı prototip bir kaç hafta önce yine görüntülenmiş, Golf R ile benzer hırıltılı egzoz sesi ile dikkat çekmişti. Bu da aynı güç aktarım mekanizmalarının paylaşılacağına işaret olabilir.

 

Şu an ikinci nesil Tiguan için mevcut en güçlü motor 2.0 litre, çift turbo dizel. Bu motor 240 hp (179 kW) gücünde. Benzinli seçeneklerin en yükseği ise Golf Gti’da da bulunan 220 hp (164 kW) 2.0 litre Tsi motor.

 

Tiguan R tanıtımı gelecek Mart ayında Cenevre otomobil fuarında ya da Eylül’de Frankfurt’da yapılabilir.

Son Güncelleme : 22 Ekim 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo