Volkswagen ABD’de 2.0 litre TDI motorun düzeltme onayını aldı

Ototeknikveri     26 Ekim 2016 01:22

Volkswagen dün ABD Kuzey Kaliforniya Bölge Yargıcı Charles R. Breyer’in ABD içerisindeki Volkswagen ve Audi 2.0 L TDI otomobillerin düzeltme planına ve Volkswagen ile davacılar arasındaki anlaşmaya onay verdiğini açıkladı.

Volkswagen ABD’de 2.0 litre TDI motorun düzeltme onayını aldı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yargıç Breyer aynı zamanda Çevre Koruma Ajansı (EPA) adına ABD Adalet Bakanlığı, Kaliforniya Hava Kaynakları Kurulu (CARB), Kaliforniya Başsavcılığı ve ABD Federal Ticaret Komisyonu ile Volkswagen arasındaki mutabakatları da onayladı. Volkswagen Grup Amerika CEO’su Hinrich J. Woebcken anlaşma ile ilgili “2.0 litre TDI anlaşmasının onayı ABD’de işleri düzeltme sürecimizde önemli bir dönüm noktası oldu. Bu sürece katılan tüm tarafların çabalarına müteşekkiriz. Volkswagen düzeltme programını kimseyi olumsuz etkilemeden, mümkün olduğunca hızlı ve sorunsuz uygulamak istiyor” diye konuştu. Volkswagen ABD’de diğer davalar ve skandaldan kaynaklı sorunlarla ilgilenmeye devam ediyor, aynı zamanda 3.0 litre TDI V6 dizel motorların düzeltme planı üzerinde çalışıyor.

 

ABD’de Nox emisyonları sınırları dünyanın diğer yerlerine göre çok daha katı, motor versiyonları da birbirinden çok farklı. Bu da ABD için teknik düzeltmelerin hazırlanmasını Avrupa ve diğer yerlerden daha zor hale getiriyor. Avrupa’da TDI motorlu otomobillerin düzeltme planları Avrupa emisyon standartlarına göre uygulanmaya başlandı.

 

Dizel skandalından etkilenen 2.0L TDI motorlu otomobiller arasında şunlar bulunuyor: VW Beetle (2013 – 2015), VW Golf (2010 – 2015), VW Jetta (2009 – 2015), VW Passat (2012 – 2015), Audi A3 (2010 – 2013, 2015).

Son Güncelleme : 26 Ekim 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo