İşte yeni MINI Countryman Özellikleri ve Detayları

Ototeknikveri     26 Ekim 2016 04:57

Mini yeni kesa Countryman modelini resmi olarak tanıttı. Yeni Mini Countryman 2017 yılında satışa çıkacak.

İşte yeni MINI Countryman Özellikleri ve Detayları
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yeni MINI Countryman tanıtıldı. Model 57 yıllık tarihindeki en büyük ve en esnek haline kavuştu. Tamamen yenilenen MINI Countryman genişlik, fonksiyonellik, atletik duruş ve lüks özellikleri ile etkileyici. ALL4 dört çekişli sürüş sisteminin son sürümüne sahip yeni MINI Countryman kıvrak ve keyifli sürüş deneyimini otoyolların ötesine de taşıyor. Ayrıca yeni model MINI markasının ilk plug-in hibrit versiyonuna sahip. Hibrit versiyon MINI Cooper S E Countryman ALL4, 40 km elektrikli sürüş mesafesine sahip.

 

Önceki modelden 20 cm daha uzun

Yeni MINI Countryman önceki nesilden 20 cm daha uzun ve yaklaşık 3 cm daha geniş. Aks açıklığı 7.5 cm arttırılmış. Bu da geniş kullanım alanı, bagaj kapasitesinde artış ve konforlu biniş deneyimi sağlıyor. Yükselen oturma pozisyonu sürüş keyfi ve mükemmel görüş sunuyor. Arka koltuklar boylamasına 13 cm yer değiştirebiliyor ve 40:20:40 oranında katlanabiliyor. Bagaj kapasitesi 450 litre ve koltuklar katlandığında 1309 litreye kadar çıkabiliyor.

Bagajda seyyar piknik bankı

Yeni MINI Countryman’in dokunmadan elektrikli açılıp kapanabilir bagajındaki benzersiz bir özellik de katlanabilir piknik bankı. Bank açıldığında iki kişi için daha oturma alanı sağlıyor.

Dünya prömiyeri Los Angeles’ta satışlar Şubat ayında başlıyor

Yeni MINI Countryman’in dünya prömiyeri Los Angeles Otomobil Fuarı’nda 18 Kasım 2016’da gerçekleştirilecek. Modelin satışları Şubat 2017’de başlayacak. Mart ayından itibaren ise otomobil Avrupa dışına da çıkacak.

 

Güçlü duruş, olgun karakter

Yeni MINI Countryman yüksek oturma pozisyonu, MINI ALL4 dış görünüşü ve yüksek tavan rayları ile her türlü yol ve arazi koşuluna hazır olduğu belli ediyor. Metalik Ada Mavisi ve Kestame gibi yeni dış cephe renk seçenekleri MINI’de ilk kez yer alıyor.

Modelin özgün çatısı, yüksek arka lambaları, altıgen ön panjur ve büyük farlar gibi özellikleri evrimsel bir değişiklikten geçmiş. Yan dönüş sinyali çevresinde yeni bir ok şekli görülüyor. Tavan rayları saten finişli alüminyumdan ve gümüş renkli yan eteklerle uyumlu. Bu özellikler otomobilin yüksekliğine görsel bir vurgu yapıyor. Arka kısımda yatay çizgiler baskın, dikey aydınlatma üniteleri ise hoş bir kontrast yaratıyor.

 

Otomobilde ilk kez opsiyonel LED farlarla birlikte her bir farın çevresini şerit şeklinde saran gündüz sürüş ışıkları kullanılmış. Standart versiyonda ise gündüz sürüş ışığı olarak hava girişlerine entegre edilmiş park lambaları kullanılıyor.

 

Daha lüks ambiyans için daha geniş alan

Yeni MINI Countryman’in iç kabininde kullanım alanının genişlediği, kaliteli ve lüks bir ambiyans yakalandığı, yeni ekran ve operasyon konsepti ile kabine modern bir anlayış getirildiği görülüyor.

Sürücü ve ön yolcunun baş ve omuz mesafeleri artmış, koltukların ayar aralığı da arttırılmış. Opsiyonel olarak koltuklarda hafızalı elektronik ayar da sunuluyor. Dar kaporta sütunları ve yüksek oturma pozisyonu manevra yaparken iyi bir görüş açısı sağlıyor. Arkada üç tam boy koltuk bulunuyor. Arka kapılar genişletilmiş, böylece giriş çıkış kolaylaşmış. İç genişliğin yanı sıra bacak mesafesi de artmış.

   

Kapsamlı depolama olanakları otomobilin fonksiyonelliğini arttırıyor. Ön ve ark akapı cepleri 1 litrelik içecek şişelerini alabiliyor. Geniş orta konsol kendi içinde bir depolama bölmesine ve iki bardak tutucuya sahip. MINI Controller ve elektrik park freni anahtarı da orta konsolda.

Özgün kokpit tasarımı

Yeni MINI Countryman’in iç kabininde yüksek kalite materyallerin yanı sıra modern, ergonomik olarak optimize edilmiş kontroller otomobilin lüks ambiyansına katkı sağlıyor. LED şeritle çevrelenmiş kontrol panelinin aydınlatması sürüş koşulları ve kontrol geribildirimine göre değişiyor. Bu ekran, LED ambiyans aydınlatması ve dış aynada MINI logo projeksiyonu ile birlikte MINI Excitement paketini oluşturuyor.

 

İlk piyasaya çıkışta dört motor

Yeni MINI Countryman ilk piyasaya çıkışta iki benzinli motor ve iki dizel motorla geliyor. Bütün motorlarda MINI TwinPower Turbo teknolojisi bulunuyor. Motorlar ve özellikleri ise şu şekilde:

 

MINI Cooper Countryman: 3 silindirli benzinli motor, kapasite: 1 499 cc,
güç çıkışı: 100 kW/136 hp, maksimum tork: 220 Nm.

 

MINI Cooper S Countryman: 4 silindirli benzinli motor, kapasite: 1 998 cc,
güç çıkışı: 141 kW/192 hp, maksimum tork: 280 Nm.

 

MINI Cooper D Countryman: 4 silindirli dizel motor, kapasite: 1 995 cc,
güç çıkışı: 110 kW/150 hp, maksimum tork: 330 Nm.

 

MINI Cooper SD Countryman: 4 silindirli dizel motor, kapasite: 1 995 cc,
güç çıkışı: 140 kW/190 hp, maksimum tork: 400 Nm.

 

Seride ilk MINI plug-in hibrit versiyonu da bulunuyor. Hibrit MINI Cooper S E Countryman ALL4, 100 kW/136 hp üç silindirli benzinli motor ve 65 kW/88 hp elektrikli motorla geliyor. Toplam sistem güç çıkışı 165 kW/224 hp, tork ise 385 Nm.

Standart 6 kademe manuel vitese alternatif olarak yeni MINI Countryman için 6 kademe Steptronic seçeneği de sunuluyor. 8 kademe Steptronic, S Countryman ve D Countryman versiyonları için vites seçenekleri arasında, SD Countryman için ise standart olarak geliyor.

 

Yeni MINI Cooper S Countryman ALL4, 8 kademe Steptronic vitesle 7.2 saniyede sıfırdan saatte 100 km hıza çıkabiliyor. Bu da önceki nesilden 0.9 saniye daha hızlı. Yakıt verimliliği anlamında ise yanmalı motorlu versiyonlar arasında en öne çıkan MINI Cooper D Countryman. Bu versiyon 100 km’de 4.5 – 4.3 litre yakıt tüketiyor, CO2 emisyonu ise kilometrede 118 – 113 gram. MINI Cooper S E Countryman ALL4 hibrit versiyonda bu değerler daha da düşük.

 

Yeni MINI Countryman tüm motor seçeneklerinde opsiyonel olarak yeni ALL4 dört çekişli sürüş sistemiyle birlikte sipariş edilebiliyor. Sistem her türlü hava, yol ve arazi koşulunda dinamik ve kıvrak sürüş sağlıyor. Dinamik stabilite kontrolü sistemiyle birlikte çalışan ALL4, bu sayede tekerleklere güç dağılımını koşullara göre erkenden uyarlayabiliyor.

 

Yeni MINI Cooper S E Countryman ALL4

MINI’nin ilk plug-in hibrit modeli MINI Cooper S E Countryman ALL4, 40 km elektrikli sürüş mesafesine sahip ve maksimum saatte 125 km hıza çıkabiliyor. Model elektrikli motor sayesinde sessiz ve konforlu, aynı zamanda dinamik bir sürüş deneyimi sunuyor. Hibrit sistemde 65 kW/88 hp elektrikli motor tek kademeli şanzıman ile arka aksı sürerken, 3 silindirli benzinli motor (100 kW/136 hp) 6 kademe Steptronic şanzımanla ön tekerlekleri sürüyor. Bu sayede mükemmel sürüş keyfi ve verimlilik dengesi sunan bir dört çekişli sürüş elde ediliyor. Hibrit versiyonun yakıt tüketimi 100 kilometrede sadece 2.1 litre, CO2 emisyonu ise kilometrede 49 gram.

 

Dinamik amortisör kontrolü ve MINI sürüş modları

Yeni MINI Countryman’in yüksek kaliteli süspansiyonu stabil ve aynı zamanda maksimum kıvraklıkta bir sürüş sağlıyor. Servotronic fonksiyonlu elektromekanik direksiyon, güçlü frenler ve dinamik stabilite kontrolü DSC diğer öne çıkan özellikler. 16 inç hafif alaşım tekerlekler MINI Cooper Countryman ve MINI Cooper D Countryman için standart olarak geliyor, diğer versiyonlarda ise 17 inç hafif alaşım tekerlekler bulunuyor. Opsiyonel olarak 19 inçe kadar farklı tekerlekler de tercih edilebiliyor.

Yeni MINI Countryman için opsiyonel olarak dinamik amortisör kontrolü özelliği de mevcut. İki programlı haritalar elektronik kontrollü amortisörler için yine opsiyonel olarak sunulan MINI sürüş modları ile aktive edilebiliyor. Vites ya da selektör kolunda bulunan bir anahtardan MID, SPORT ya da GREEN sürüş modlarından birisi seçilebiliyor. Bu modlar gaz pedalı, direksiyon, elektrik kullanan konfor özelliklerini, motor sesini ve vites karakteristiklerini etkiliyor.

 

Dokunmatik ekranlı kontrol paneli

Yeni MINI Countryman Radio MINI Boost ve Bluetooth eller-serbest telefon özelliklerine standart olarak sahip. Opsiyonel olarak Radio MINI Visual Boost 6.5 inç renkli ekran, Harman Kardon hi-fi hoparlör sistemi, MINI navigasyon sistemi ve MINI Professional navigasyon sistemi de seçilebiliyor. MINI Professional navigasyon sistemini kapsayan Wired paketinde orta konsolda dokunmatik kontrolör ve 8.8 inç renkli dokunmatik ekran da bulunuyor.

Yine Wired paketine dahil yeni MINI Country Timer özelliği ile kullanıcılara eğlenceli bir deneyim sunuluyor. MINI Country Timer otomobil bozuk yol koşullarında ya da çukurlu, karlı ve benzeri arazi koşullarında sürüldüğünde bunu tespit ederek bütün yolculuğu kaydetmeye başlıyor ve bununla ilgili bilgileri, örneğin ne zamandan beri ve kaç kilometre karlı arazide gidildiğini, sürücüye ekrandan gösteriyor. Sürüş koşulları dinamik stabilite kontrolünden elde edilen verilerle analiz ediliyor.

 

Modern sürüş yardımı sistemleri

Yeni MINI Countryman kapsamlı güvenlik ve sürüş yardımı sistemlerine sahip. Bunlardan standart çarpışma uyarısı sistemi, şehiriçi otomatik fren fonksiyonunun yanı sıra opsiyonel olarak kamera temelli aktif seyir kontrolü, yaya tespiti, başlangıç freni, uzun far asistanı ve yol işaretleri tespit sistemiyle genişletilebiliyor. Bunlara ek olarak park mesafesi kontrolü, arka kamerası, park asistanı ve ön camda sanal kontrol paneli de opsiyonel olarak mevcut.

 

Opsiyonel donanım listesindeki diğer özellikler arasında iki bölgeli otomatik klima, panorama cam tavan, antende kırmızı LED ışık uyarısı veren alarm sistemi de sayılabilir. Baş kısmı çıkartılabilir çekme kancası da yeni özelliklerden birisi. Motor tipine göre değişen şekilde izin verilen treyler yükü 1500 – 1800 kilogram arasında değişiyor.

Geniş iç kabin döşemesi ve dış cephe renk seçenekleriyle MINI Countryman istendiği gibi kişiselleştirilebiliyor. MINI Yours Interior Styles opsiyonu üç versiyonda sunuluyor. Kokpitte çarpıcı yüzey tasarımı aydınlatmalı dekoratif şeritlerle vurgulanıyor. Opsiyonel aydınlatma paketi ile iç aydınlatma ve ambiyans aydınlatması da farklı renklerle kişiselleştirilebiliyor.

 

MINI Connected, kişisel mobilite asistanı ve MINI Find Mate

Yeni MINI Countryman ile bağlanabilirlik özellikleri de yeni bir boyut kazanıyor. MINI Connected klasik bir multimedya sistemi olmaktan öteye geçerek kişisel mobilite asistanı haline geliyor. Open Mobility Cloud platformunu kullanan MINI Connected otomobili kusursuz biçimde Apple iPhone ve Apple Watch ile entegre edebiliyor.

 

MINI Connected inovatif servislerle bu aydan itibaren (Ekim 2016) kullanıcılara sunulmaya başlandı. MINI Connected sürücüye optimum yola çıkış saati hakkında takvim girdileri ve anlık trafik verilerine dayanarak öneri verebiliyor. Adres verileri ve randevular kullanıcıların akıllı telefonundan otomatik olarak otomobile aktarılabiliyor. MINI Connected ayrıca düzenli ziyaret edilen yerleri favori destinasyonlar olarak kaydedebiliyor, örneğin her gün kat edilen ev – iş arası yol tespit edilerek bu güzergahta olağanüstü bir durum olduğunda sürücü bilgilendiriliyor.

 

Bir diğer yeni özellik ise MINI Find Mate. Wired paketinden bir özellik olan MINI Find Mate ile çanta, cüzdan, anahtarlık, bavul gibi eşyalar sanal olarak etiketlenebiliyor ve araç içi bilgisayar, Bluetooth ve akıllı telefon aracılığı ile bu eşyaların unutulmaması ya da kaybolduklarında yerlerin tespit edilebilmesi sağlanıyor. Eğer etiketlenen eşya Bluetooth menzili dışındaysa sürücü bağlantının en son kaybedildiği noktaya yönlendirilebiliyor.

Son Güncelleme : 26 Ekim 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo