Borgward, Bremen’de yeni fabrika açıyor

Ototeknikveri     26 Ekim 2016 11:00

Yeniden canlandırılan Alman markası eski merkezi Bremen’de yeni bir fabrika açacak ve 2018’de ilk yeni modeliyle Avrupa atağını başlatacak.

Borgward, Bremen’de yeni fabrika açıyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yeni fabrika için çalışmalar 2017’de başlayacak. Üretimin ise 2018 yılında başlaması bekleniyor. Fabrikanın tam konumuna henüz karar verilmedi. Borgward, potansiyel üretim ortakları, mülk sahipleri ve Bremen’deki kamu yetkilileri ile bu konuda görüşmeye devam ettiklerini belirtiyor. Başlangıçta yeni fabrikada 50 – 100 arası çalışan istihdam edilecek. Geliştirmenin ilk etabında montaj hattı inşa edilecek ve yılda 10 bin otomobil üretim kapasitesi yaratılacak. Borgward 1920’lerden 1960’lara kadar bir milyondan fazla otomobil üretti, sonrasında ise firma iflas etti. Geçen yıl, firmanın kurucusunun torunu tarafından yönetilen bir konsorsiyum Borgward ismini yeniden canlandırdı. Yeni Borgward, bir Beijing Automotive Industry Corporation (BAIC) girişimi olan Foton’dan destek alıyor. Merkezi Stuttgart’da bulunan ve Çin’de faaliyet sürdüren firma yeni fabrikayı Bremen’de açarak Avrupa’ya yayılmayı planlıyor. Bu süreçte markanın Çinli olarak algılanmaması, Alman imajına sahip olması için özen gösterilecek.

 

Bremen’de üretilecek ilk otomobil yedi koltuklu, lüks SUV tipinde ve tamamen elektrikli BX7 modeli olacak. Bu model aslında şu an Çin’de plug-in hibrit olarak satılıyor ve Volkswagen Tiguan’ın üzerinde konumlanıyor. Borgward versiyonu ise hibrit yerine sadece elektrikli olacak.

 

Borgward aynı zamanda BX5 ve BX6 SUV modellerini bu yıl Cenevre fuarında tanıtmıştı. BX5 için elektrikli ve plug-in hibrit versiyonlar Bremen’de planlanmaya başlandı. Firma geçtiğimiz günlerde Mini’nin eski tasarım şefi Anders Warming’i bünyesine kattı. Warming Ocak ayından itibaren Borgward’ın tasarım ekibinin başında olacak.

Son Güncelleme : 28 Ekim 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo