Volkswagen Golf versiyonları azaltılabilir

Ototeknikveri     27 Ekim 2016 01:02

Volkswagen maliyetleri düşürmek için Volkswagen Golf versiyonlarını azaltmayı planlıyor.

Volkswagen Golf versiyonları azaltılabilir
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Gelecek ay tanıtılacak ve 2017’de satışa çıkacak yeni Volkswagen Golf eskiye kıyasla daha az versiyonla gelecek. Dizel skandalını atlatmaya çalışan firma kar marjını arttırmaya çalışıyor. Volkswagen’in işletme kar marjı yılın ilk yarısında %1.7’ye kadar düştü. Volkswagen CEO’su Herbert Diess işçi ve tedarikçi sözleşmelerini yeniden gözden geçirerek ve model serilerini sadeleştirerek bu konuda önlem alacağı sinyallerini vermişti. Diess “Yeni Golf’ün versiyonlarını sınırlamalıyız çünkü firma genelinde maliyetleri düşürmeye çalışıyoruz. Daha dinamik ve inovatif olmamız gerekiyor. Bu sadeleşme de bunun gereği” diye konuşmuştu. Şu anki Golf hatchback, station, cabrio ve Alltrack kaporta stilleri ile sunuluyor. Diess bunlardan hangilerinin yeni nesilde kaldırılacağını söylemedi ancak İngiltere’de cabrio versiyonun kaldırılması bekleniyor. Firmanın gelecekte tek versiyon olarak sunulacak çekirdek modellere yöneleceği düşünülüyor.

 

Diess aynı zamanda birim yöneticilerinden ve mühendislerden Golf’te kullanılan MQB mimarisinin maliyetinin düşürülmesini istediğini belirtti. Kullanıldığı otomobilin fiyatına göre platform oldukça yoğun mühendislik içeriyor. Motor serilerinin de sadeleştirilmesi ve yarı hibrit 48V güç aktarım mekanizmalarına odaklanılması bekleniyor.

Diess’in kar marjlarını yükseltme hedefi aynı zamanda firmanın elektrikli otomobil teknolojilerine 2 milyar euro civarı yatırım yapması ve bu yatırımın firmanın karlılığı üzerinde baskı yaratması ile ilgili olabilir. Dieselgaste skandalını aşmaya çalışan Volkswagen elektrikli teknolojilere yöneldi ve yeni geliştirdiği MEB platformuyla hazırladığı elektrikli ID konsepti geçtiğimzi günlerde Paris otomobil fuarında tanıtıldı.

 

Diess üretkenliği arttırmak ve yeni teknolojilere odaklanmak üzere yeniden yapılanmak istediklerini, bu yüzden sendikalarla olan anlaşmaları da yenileyeceklerini söylüyor. Firma 2020 itibari ile bu konuyu da çözmeyi hedefliyor.

 

Diess aynı zamanda Volkswagen’in daha fazla SUV piyasaya sürme planlarını da hızlandırdı. SUV’ler daha karlı ve dünya çapında büyük ilgi görüyor. Polo temelli bir Nissan Juke rakibi, ayrıca ABD ve Çin piyasaları için, Golf temelli ve Tiguan’ın altında konumlanacak yedi koltuklu bir model de gündemde. Diess 2020 yılı hedeflerine doğru ilerlerken firmaya daha büyük aktı sunabilecek ürünlere yöneleceklerini vurguluyor.

Son Güncelleme : 28 Ekim 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo