Volkswagen Atlas Özellikleri ve Detayları

Ototeknikveri     28 Ekim 2016 11:11

Atlas Volkswagen’in Chattanooga (ABD) fabrikasında üretilecek ve markaya önemli bir segmentin kapılarını açacak.

Volkswagen Atlas Özellikleri ve Detayları
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

ABD piyasasına yönelik yeni yedi koltuklu Volkswagen Atlas SUV’nin dünya prömiyeri önceki gün tarihi Route 66 bitiş noktası Santa Monica rıhtımında yapıldı. Atlas, Volkswagen’in Amerika tarihinde yeni bir sayfa açacak. Yeni model Amerika Birleşik Devletleri’nin Tennessee eyaletindeki Chattanooga fabrikasında üretilecek, inovatif teknolojiler ve konforlu, geniş iç kabin sunacak. Ek olarak, yeni Atlas sürüş dinamikleri ve detaylara gösterilen özenle de müşterileri kendisine çekecek. Volkswagen Kuzey Amerika Ceo’su Hinrich J. Woebcken yeni model iin “Bu Amerika’da ürettiğimiz en büyük ve en iddialı Volkswagen. Firmamızın özgün tasarımını ve başarılı işçiliğini şimdi yedi kişilik geniş kabinle sunuyoruz” diye konuştu.

Volkswagen Atlas marka için önemli bir segmentin kapılarını açıyor: orta boy SUV’ler. Bu segment ABD’de 2015’te yeni otomobil satışlarının neredeyse %10’unu oluşturdu. Volkswagen ilk kez bu segmentte Tiguan ile Touareg arasında konumlanmış ve Amerikalı müşterilerin ihtiyaçlarına göre tasarlanmış bir model sunuyor.

 

MQB mimarisi ile üretilen Atlas, en yeni Volkswagen tasarım DNA’sını taşıyor. Klasik boyutlar ve temiz çizgiler bir zamansızlık ve mükemmellik hissi veriyor. Ön kısımda standart LED farlar ve LED gündüz sürüş ışıkları özgün bir görsel imza yaratıyor, opsiyonel LED arka lambalar bu görünümü tamamlıyor.

 

5037 mm uzunluğunda, 1979 mm genişliğinde ve 1768 mm yüksekliğindeki Atlas, ABD’de satılan diğer tüm Volkswagen otomobillerden daha büyük.

İç kabinde, Atlas yedi yetişkin için fazlasıyla yeterli genişlikte kullanım alanı ve yine bir o kadar büyük bagaj kapasitesi sunuyor. Üçüncü sıra inovatif katlanan koltuk çözümü sayesinde kolayca erişilebiliyor. Net, sürücü odaklı ekranlar sürüş deneyimini geliştiriyor. Ek olarak, opsiyonel aktif info ekranı (ABD’deki adıyla Volkswagen Digital Cockpit) sürücülere ekranı kişiselleştirmek için kapsamlı seçenekler sunuyor.

 

Volkswagen Car-Net, standart App-Connect teknolojisi, Apple CarPlay™, Android Auto™ ve MirrorLink® desteği ile pek çok çevrimiçi hizmet sunuyor. Yeni Atlas modeli aynı zamanda Fender® yüksek kaliteli ses sistemiyle on iki hoparlör ve 480 watt amplifikatör sayesinde sofistike bir ses deneyimi sunuyor.

 

Atlas bir dizi lüks SUV sürüş yardımı sistemine de sahip. Donanım seviyesine göre bunlar arasında uyumlanabilir seyir kontrolü (ACC), ön çarpışma uyarısı ve otonom acil durum freni, kör nokta monitörü ve arka trafik uyarısı, şeritten ayrılma uyarısı (şerit yardımı) ve park asistanı bulunuyor.

Atlas sınıfında otomatik kaza sonrası fren sistemi sunan ilk taşıt. Sistem zincirmele kazayı ve araç ile yolcuların daha fazla hasar almasını önlemek için fren uyguluyor ve fazla kinetik enerjiyi azaltıyor.

 

Yeni Volkswagen Atlas iki farklı motorla geliyor: 175 kW/238 PS gücünde, benzinli, 2.0 litre, dört silindirli, direkt enjeksiyonlu ve turboşarjlı TSI motor, ayrıca 206 kW/280 PS gücünde, 3.6 litre VR6 motor. Her iki motor da sekiz kademe vitesle çalışıyor.

 

Atlas önden çekişli ya da 4Motion dört çekişli sürüş sistemi (VR6 motor için) ile tercih edilebiliyor. 4Motin sistemi sürüş modu seçme özelliği de sunuyor. Bu sayede sürücü farklı koşullar için farklı modlar tercih ederek daha konforlu bir sürüş elde edebiliyor. Volkswagen Atlas’ın ABD Çevre Koruma Ajansı (EPA) tarafından belirlenen yakıt ekonomisi değerleri ise 2017 baharında yayınlanacak.

Atlas, Volkswagen’in Chattanooga fabrikasında Passat ile birlikte üretilecek. Volkswagen fabrikaya 900 milyon euro yatırım yaparak modelin üretimine hazır hale getirdi. Burası aynı zamanda çevre dostu üretim politikası nedeniyle ABD LEED (enerji ve çevreci tasarımda liderlik) programı platin sertifikası alan dünyanın tek otomotiv tesisi.

 

2017 yılının sonundan itibaren Volkswagen Atlas SUV Amerika dışında Rusya ve Orta Doğu piyasalarına da sunulacak.

 

Son Güncelleme : 30 Ekim 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo