Makyajlı 2017 Mercedes S Serisi Motor Detayları

Ototeknikveri     30 Ekim 2016 08:52

2017 Mercedes S-Class 48v elektrikli sistem ve yeni motor teknolojisi ile karşımıza çıkacak.

Makyajlı 2017 Mercedes S Serisi Motor Detayları
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Mercedes S-Class’ın güncellenen bir versiyonu gelecek yaz yeni motorlarla piyasada olacak. Lüks sedan 48-volt elektrikli sistemle güncellenecek. Bu sayede modelde Mercedes’in yeni geliştirilen motorları kullanılabilecek. Bunların pek çoğu su pompası, klima kontrolü ve başlatma jeneratörü için ekstra voltaja ihtiyaç duyuyor. S-Class’ın en önemli iki motoru benzinli olacak: birisi Mercedes-AMG E 63 için de kullanılan ikili turboşarjlı 4.0 litre V8, diğeri ise tamamen yeni, sıralı altı silindirli, ikili turboşarjlı motor. Bu motorlardan ikincisi olan M 256, 20 hp entegre başlatma alternatörü, su pompası ve klima kontrolü için 48V elektrikli sistemden tam olarak faydalanıyor. Mercedes şu anki V8 motorun 402 hp ve 500 Nm tork değerlerinin üzerine çıkacağını ancak emisyonun eski V6’dan %15 daha az olduğunu söylüyor.

 

Aynı zamanda yeni modelle birlikte 134 hp gücünde, 2.0 litre dört silindirli turboşarjlı benzinli motor da sunulacak. M 264 isimli bu motor da 48 volt teknolojisi ile su pompasını ve başlatma alternatörünü çalıştırıyor. Altenatör sayesinde daha hızlı bir kalkış, aynı zamanda beklemeli trafiklerde ya da yavaş sürüşlerde motoru kapatma imkanı veriyor.

 

S-Class ile birlikte Mercedes’in en güçlü dizel motoru da tercih edilebilecek. OM 656 adı verilen, sıralı altı silindirli motor 308 hp çıkış gücüne sahip (V6 dizel motordan 53 hp daha yüksek). Motorun yakıt tüketimi yüksek gücüne rağmen yerini alacağı üniteden %7 daha az olacak.

 

Firma yetkilileri ayrıca E-Class ve C-Class’da kullanılan yeni 2.0 litre dört silindirli dizel motorun daha güçlü bir ikili turboşarjlı versiyonunun çıkartılabileceğini söylüyor. Bu motorun adı 250 CDI olabilir ve S-Class’a da gelebilir. Mercedes daha önce S-Class’ı İngiltere dahil bazı piyasalarda sadece altı ve sekiz silindirli motorlarla sınırlıyordu.

Son Güncelleme : 31 Ekim 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo