Skoda Yeni SUV’si ile Nissan Juke’a rakip olacak

Ototeknikveri     30 Ekim 2016 10:22

Skoda yeni bir küçük SUV çıkartacak. Yeni model 2019 yılında Kodiaq ve yeni Yeti ile birlikte piyasada olacak.

Skoda Yeni SUV’si ile Nissan Juke’a rakip olacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Küçük SUV, Volkswagen Grubu’nun MQB A0 mimarisi üzerine inşa ediliyor. Bu mimari yeni Fabia ve VW Polo için de kullanılacak. Konsept ve uygulama olarak farklı olsa da, yeni SUV az sayıda satıldığı için piyasadan kaldırılan Roomster modelinin yerini de dolduracak. Yeni modelle ilgili şu an detaylar az ancak Yeti’nin boyutunun büyümesi ve Nissan Qashqai ile rakip olması, Nissan Juke ve Renault Captur gibi modellerle rekabet edecek daha küçük bir SUV için ihtiyaç yarattı.Platform önden çekişli ve dört çekişli sürüşe imkan veriyor ancak henüz dört çekişli modellerle ilgili bir karar verilmedi. Motorlar küçük kapasiteli turbo benzinli ve dizel motorlar olacak. Elektrikli versiyonlar da gelebilir. Skoda’nın elektrikli model planları plug-in hibrit Superb ile başlıyor. Bu model de 2019’da çıkacak. Bunu aynı yıl elektrikli SUV Kodiaq takip edecek.

 

Skoda’nın teknik geliştirme şefi Christian Strube Octavia’nın plug-in hibrit versiyonunun yapılacağını onayladı. Şu anda Çin piyasası için plug-in hibrit bir Kodiaq da hazırlanıyor. Bu model daha sonra Avrupa’da da çıkabilir.

 

Skoda’nın planları arasında vRS yüksek performanslı modeller de var. Şu anda satışta olan vRS, Octavia’nınki ve 230 hp çıkış gücüne sahip benzinli ve dizel iki versiyon olarak sunuluyor. Skoda Superb ve Kodiaq için de vRS versiyonlar hazırlamayı düşünüyor, bunlarda dört çekişli versiyonlar için 300 hp civarı çıkış gücü olacak.

Son Güncelleme : 31 Ekim 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo