BMW i5 SUV, i8 Roadster’ı takip edecek

Ototeknikveri     31 Ekim 2016 08:29

2018’de çıkması beklenen BMW i8 Roadster modelini 2021 yılında yeni bir elektrikli SUV takip edecek.

BMW i5 SUV, i8 Roadster’ı takip edecek
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

BMW’nin 2021 yılında bir elektrikli otomobil çıkartmayı planladığı biliniyordu, şimdi ise bunun SUV kaporta stilinde olmasına karar verildiği netleşti. Bunda SUV otomobillere olan talebin yükselmesi etkili oldu. Ayrıca, SUV kaporta stilinde boyutlarla oynamadan batarya paketini yerleştirmek daha kolay olacak. BMW’nin satış ve pazarlamadan sorumlu yöneticisi Ian Robertson kaporta stili ile ilgili yorum yapmadan 2021 yılında yeni bir model geldiğini onayladı ve şu görüşleri dile getirdi: “2021’de yeni bir model gelecek, elektrikli ve otonom teknolojilerden faydalanacak. i alt matkasının çok erken dönemlerindeyiz ancak şimdiden 100 bininci kayıta ulaştık. Otomobillerden elektrikli scooter gibi ürünlere ya da i Performance ürünlerine kadar değerlendirebileceğimiz pek çok fırsat ve olasılık var. Elektrikli otomobil piyasası büyüyor ve müşteriler tarafından giderek daha çok benimseniyor. Elektrikli teknolojiler alt markamız olan i, %80 oranında ilk kez BMW kullanan müşterileri çekiyor.”

 

Robertson i3 ve i8’den elde edilen derslerin de rekabette BMW’nin elini güçlendirdiğini belirterek “Bu otomobillerin güzelliği bize elektrikli otomobiller ve hafif yapılı teknoloji alanında rekabet gücümüzü arttırma imkanı vermelerinde yatıyordu. Örneğin şu an hafif yapılı karbonfiber üretiminde rakiplerimizin önündeyiz” dedi.

 

i8 Roadster modelinin 2018’de çıkması bekleniyor. Detaylar onaylanmadı ancak kaynaklar modelde coupe’den alınan güç aktarım mekanizmalarının kullanılacağını ve 2012’de tanıtılan i8 Roadster konseptinin büyük ölçüde üretime yansıtıldığını söylüyor.

Son Güncelleme : 01 Kasım 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo