Geleceğin Ford modelleri bölgesel olacak

Ototeknikveri     01 Kasım 2016 12:10

Ford aynı modelin bütün dünyada satılmasını amaçlayan “tek Ford” prensibini esnetiyor, firma yeni modellerini satılacakları bölgeye göre özelleştirecek.

Geleceğin Ford modelleri bölgesel olacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Ford tasarım şefi Moray Callum “tek Ford” prensibini yavaş yavaş esneteceklerini açıkladı. Callum stratejilerini tamamen değiştirmeyeceklerini ancak modelleri bölgelere göre özelleştireceklerini, “tek Ford” yaklaşımının ilk ortaya çıktığı zaman için doğru bir yaklaşım olduğunu belirtti. “Tek Ford” Mustang’in global bir modele dönüşmesini, Fiesta’nın ABD’de çıkmasını ve Brezilya için tasarlanan Ecosport crossover modelin Avrupa’da da çıkmasını destekledi. Öte yandan Aston Martin, Jaguar, Land Rover, Volvo ve kısmen sahip olunan Mazda markalarının Ford portfolyosundan çıkmasına neden oldu. Tek Ford stratejisi Ford’un 2008 ekonomik krizinden çıkmasına ise olumlu etki yapmıştı.

 

Callum yeni Focus modelinin orijinal yaklaşımdan biraz sapabileceğini söyledi: “Bu ABD için giriş seviyesi bir model, Avrupa için ise böyle değil. İki model görsel anlamda birbirine benzer olacak ancak ABD modeli daha sade olacak”. Standart donanımların azaltılmasının yanı sıra ABD versiyonu Focus daha basit bir süspansiyon ile gelecek.

 

Callum Ford tasarımı ile ilgili de konuştu ve Ford’un tasarım dilini “post-kinetik” olarak nitelendirdi. Callum “Ford için bu sürüşü keyifli ve güzel görünümlü otomobiller anlamına geliyor. Bunu fazla değiştirmeyeceğiz, sadece biraz evrilecek. Neye evrileceği ile ilgili ise henüz bir isim koymaya gerek yok” dedi. Yeni Fiesta’nın casus fotoğraflarında görülen yumuşak değişim Callum’un sözlerini doğruluyor.

 

Callum, Vignale alt markası için ise “Vignale için öngörülebilir gelecekte bağımsız bir model olmayacak. Yeni modeller Vignale de hesaba katılarak geliştirilecek.” diye konuştu. Yeni Fiesta da ilk çıkışından itibaren bir Vignale versiyona sahip olacak.

Son Güncelleme : 01 Kasım 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo