Volvo yeni Çin stratejisini duyurdu

Ototeknikveri     03 Kasım 2016 12:02

Lüks otomobil üreticisi Volvo, Çin için yeni bir üretim stratejisi oluşturdu. Firma Çin’de üretim kapasitesini arttıracak, ABD, Avrupa ve Asya Pasifik’te artan talebi de bu ülkeden karşılayacak.

Volvo yeni Çin stratejisini duyurdu
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Volvo, SPA mimarisi ile geliştirdiği S90 serisi otomobillerini Kuzey Çin’deki Heilongjiang bölgesinde, Daqing şehrinde bulunan fabrikasında üretecek. Yeni S90 lüks sedan modelin üretimi de Avrupa’dan Çin’e taşınacak. 60 Serisi SPA platformlu otomobiller ise firmanın Batı Çin’deki Chengdu fabrikasında üretilecek. CMA mimarisi kullanan 40 serisi küçük otomobiller için de Şangay’ın 350 km güneyinde, Luqiao’da yeni bir fabrika inşa ediliyor. Volvo yöneticisi Håkan Samuelsson firmasının yeni Çin stratejisi ile ilgili “Üç fabrika ve her fabrika için bir model serisi ile Volvo gelecekteki büyümesini garantileyecek verimli bir üretim yapısı oluşturuyor” dedi. Zheijang Geely Holding’e ait ancak Volvo tarafından işletilen Luqiao fabrikası Volvo’nun yeni 40 serisi CMA platformlu otomobillerini üretecek. Geely’nin yeni markası Lynk&Co’nun CMA platformlu otomobilleri de burada üretilecek.
 

Volvo’nun Çin’deki üretim kapasitesini arttırması global üretimi için de büyük önem taşıyor. Volvo şu an Avrupa’da birisi İsveç diğeri Belçika’da olmak üzere iki fabrikaya sahip. İsveç’in Göteborg kentindeki fabrikada 90 serisi ve 60 serisi SPA platformlu otomobillerin üretimine devam ediliyo. Belçika Ghent fabrikasında ise sadece CMA platformlu yeni 40 serisi otomobiller üretilecek.


 
Volvo aynı zamanda ABD’nin Güney Karolina eyaletinde de hem ABD piyasası hem de ihracat için SPA platformlu otomobiller üretecek yeni bir fabrika inşa ediyor. Volvo’nun yeni Çin stratejisi ile ilgili açıklamalar Çin’de üretilen S90 sedan ve lüks S90 Excellence modellerinin tanıtımıyla aynı günde geldi. Bu modeller 19 Kasım’da başlayacak Guangzhou otomobil fuarında sergilenecek.

 

Yeni S90 firmanın Çin’de ürettiği en lüks otomobil olacak. Her iki versiyon da Volvo’nun Daqing fabrikasında sıkı kalite kontrolleri ile üretilecek ve buradan dünyaya ihraç edilecek. Tüm Volvo fabrikaları firmanın “Global Volvo Otomobil Üretim Sistemi” ile üretim yapıyor, bu da tüm üretim tesislerinde aynı kalite standartlarının uygulanması anlamına geliyor.

 

Volvo 2015 yılında S60 Inscription modeli ile Çin’de üretilmiş bir lüks otomobili ABD’ye ihraç eden ilk Batılı otomobil markası olmuştu.

Son Güncelleme : 03 Kasım 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo