Volvo S90 L ve S90 Excellence çıktı

Ototeknikveri     03 Kasım 2016 02:28

Volvo S90 modelinin iki yeni vesiyonu Çin’de çıktı.

Volvo S90 L ve S90 Excellence çıktı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

İlk versiyon, S90 L, S90 sedan modelinden 120 mm daha uzun ve daha fazla bacak mesafesi sunuyor. İkinci versiyon S90 Excellence ise S90 L üzerine geliştirilmiş, üç koltuklu bir model. Modelde ön yolcu koltuğu kaldırılarak arka yolcunun görüşü arttırılmış, ön koltuğun yerini dokunmatik ekranlı br multimedya sistemi almış. Model Çin piyasası için özel tasarlanmış.

Ülkede üst gelir seviyesindeki otomobil sahipleri çoğunlukla özel şöför kullanmayı tercih ediyor, dolayısıyla arka koltukta seyahat ediyorlar. Volvo yetkilileri firmanın S90 L ve Excellence modellerini eğer yeterince talep olursa diğer piyasalarda da çıkartabileceğini ancak İngiltere’yi bu konuda güçlü bir aday olarak görmediklerini belirtiyor.

Geely’nin Brexit güveni

Çinli otomobil üreticisi Geely’nin yönetim kurulu başkanı İngiltere’nin Avrupa Birliği’nden çıkmasının Çin’le olan ilişkisini etkilemeyeceğine inanıyor.

 

Geely’nin başkanı Li Shufu, İngiltere ile Çin arasındaki bağların daha da gelişeceğini düşündüğünü belirterek “İngiltere halkının kararına saygı duyuyoruz ve Çin’le ilişkilerinin gelişeceğine inanıyoruz. İngiltere’deki yatırımlarımızda değişiklik yapmayı düşünmüyoruz” dedi.

 

Geely, Coventry merkezli London Taxi Company’nin de sahibi. Firma yakın zamanda TX5 taksi gibi düşük emisyonlu taşıtlar üretmek için yatırım yaptı. Li Shufu bu konuda “Firmamız TX5’in geliştirilmesine odaklanmaya devam edecek. Ardından elektrikli şehiriçi lojistik taşıtı LCV gelecek. Bu ürün ilk önce Avrupa piyasasına sunulacak” diye konuştu.

Son Güncelleme : 03 Kasım 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo