Yeni MINI Countryman coupe SUV yolda

Ototeknikveri     04 Kasım 2016 02:38

MINI Paceman beş kapılı MINI Countryman coupe-SUV olarak geri dönebilir.

Yeni MINI Countryman coupe SUV yolda
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

MINI yeni Countryman modelinin bir coupe versiyonunu da seriye eklemeyi planlıyor. Model eski Paceman modelinin yerini alacak. Yeni otomobilin MINI’nin ürün serisindeki beşinci ve son model mi olacağı yoksa sadece Countryman modellerinin bir parçası mı olacağı henüz bilinmiyor. BMW Grup tasarım şefi Adrian van Hooydonk yeni beş kapılı coupe modelin 2018’de piyasaya sürülebileceğini, ilk önce yeni Countryman modeline zaman tanımak istediklerini belirtti. Hooydonk üç kapılı bir tasarım dahil pek çok seçeneği gözden geçirdiklerini, sonuç olarak diğer BMW SUV coupe modeller gibi beş kapıda karar kıldıklarını söyledi. Hooydonk “İnsanlar otomobilde sadece bir ya da iki kişi bulunsalar da ekstra kapıların sağladığı konfordan hoşlanıyorlar. Ekstra eşya taşımak, arkaya bir çanta atmak ya da gerektiğinde otomobilde herkes için yer bulabilmek istiyorlar” diye konuştu.

 

Coupe yeni Countryman ile aynı UKL1 platformunu paylaşacak ancak daha alçak olacak ve daha agresif şekilde eğimli bir tavan çizgisine sahip olacak. Benzer boyutlarda arka kabin ve bagaj sunacak. Aynı platformu paylaşması nedeniyle yeni Paceman’de Countryman’in üç ve dört silindirli motorları aynen kullanılabilecek. Bu da giriş seviyesi 1.5 litre Cooper, daha ekonomik Cooper D ve hızlı John Cooper Works versiyonlarının ihtimal dahilinde olduğu anlamına geliyor.

 

Van Hooydonk şu anda yeni nesil MINI’lerin temellerini oluşturduklarını belirterek hangi teknolojilerin, ne tipte bir tasarımın kullanılacağını ve nasıl bir seri yaratacaklarını tartıştıklarını, bu karar verme aşamaları ile bizzat yakından ilgilendiğini ifade etti.

 

Öte yandan, BMW Grup X4 ve X6 coupe SUV’ler ile büyük başarı yakaladı, üçüncü model X2 ise 2018’de bayilerde olacak. Yeni MINI Countryman coupe aynı platformu paylaşmasına rağmen X2’den daha ucuz olabilir. Modelin satış fiyatının 25 bin sterlin civarından başlaması bekleniyor.

Son Güncelleme : 04 Kasım 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo