2017 Skoda Octavia donanım serisi yenilendi

Ototeknikveri     05 Kasım 2016 12:00

Skoda Octavia modelinin donanım serisini daha da genişleterek daha konforlu hale getirdi. Güncelleme ile iç kabinde yeni tasarım bileşenleri ve gelişmiş çözümlere yer verildi. Yeni nesil multimedya sistemleri de 9.2 inç büyüklüğe ulaşan ekranlara sahip.

2017 Skoda Octavia donanım serisi yenilendi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Güncellenen Skoda Octavia’nın iç kabini cömert genişlikte ve şık. Yatay tasarım genişlik hissini arttırıyor, çizgiler, yüzeyler ve hacimler geometrik açıdan net. Konsoldaki kontrol araçları büyük ve okunaklı, yeni grafikler bu araçlara daha da hoş bir görünüm veriyor. Skoda materyaller ve iç kabin renkleri bakımından pek çok inovasyon sunuyor. Ambition donanım seviyesi yeni siyah/kahverengi kombinasyonu ile geliyor, yönetim paneli tamamen siyah. Diğer donanım seviyeleri de yeni seçeneklerle geliştirilmiş. Style ve Laurin & Klement donanım seviyelerinde kapı içlerinde dekoratif şeritler ve standart ambiyans aydınlatması bulunuyor. İnce ışık şeritleri on renk seçeneği ile yumuşak bir aydınlatma sağlıyor.

Kompakt sınıfında, güncellenen Skoda Octavia iç kabin genişliğindeki standartları yeniden belirliyor. Otomobilin hatchback ve combi versiyonları arkada 73 milimetre diz mesafesine sahip, bagaj kapasiteleri ise 590 litre (koltuklar katlanınca 1580 litre) ve 610 litre (koltuklar katlandığında 1740 litre). Ön yolcu koltuğunun arkası katlandığında (Ambition ve Style için opsiyonel) 2.92 metreye kadar eşyalar kabine sığdırılabiliyor.

Combi için, Skoda opsiyonel elektrikli bagaj kapısı sunuyor. Ek olarak, bagaj kısmı için çok sayıda akıllı çözüme yer verilmiş. Bunlar arasında seviyesi değiştirilebilir yükleme zemini, çok fonksiyonlu raflar ve bagajı bölümlendirebilme özellikleri bulunuyor. Dört çanta kancası da standart olarak geliyor.

Skoda Octavia iç kabinindeki diğer akıllı çözümler arasında orta konsolda tek elle şişenin kapağını açmayı sağlayan şişe tutucular, bagajda çıkartılabilir LED fener, ön koltuk sırtlarında açılabilir tepsiler sayılabilir.

Konfor paketinde ise iki çok önemli inovasyon daha var: ısıtmalı direksiyon ve üç kişiselleştirilebilir anahtar. Bir sürücü otomobili açar açmaz kişisel ayarları başlatılabiliyor. Ayarlar arasında sürüş profili seçimi, asistan sistemler, iç ve dış aydınlatma, Climatronic, multimedya sistemleri ve elektrikli ayarlanabilir koltuklar bulunuyor.

Multimedya sisteminde Swing (standart) ve Bolero ses sistemleri, ayrıca Amundsen ve Columbus navigasyon sistemleri bulunuyor. Dört sistem de en yeni nesil cihazlarla uyumlu, ayrıca hızlı ve kolay çalıştırılabiliyorlar. Sistemlerin temel fonksiyonları fiziksel butonlarla kontrol edilebiliyor. Dokunmatik ekranlar hafif dokunuşa tepki veriyor. Bolero, Amundsen ve Columbus sistemlerinin ekranları yüksek kaliteli ve cam tasarımlı.

Swing ses sistemi SmartLink+ platformu dahil kapsamlı bağlanabilirlik sağlıyor. MirrorLink, Apple CarPlay ve Android Auto destekleniyor. Bu sayede pek çok akıllı telefon uygulaması otomobilin multimedya sistemi üzerinden görüntülenebiliyor ve kullanılabiliyor. Ek olarak, opsiyonel SmartGate özelliği akıllı telefondan otomobilin bilgilerine erişilebilmesini sağlıyor. Bolero ses sistemi (Laurin & Klement ile standart olarak geliyor) yüksek çözünürlüklü 8.0 inç dokunmatik ekrandan kontrol edilebiliyor. Ekrandaki sensörler sayesinde kullanıcının parmağı yaklaştığında sistem aktif oluyor ve dokunmatik kontrol edilebiliyor.

Amundsen navigasyon sistemi Wi-Fi erişim noktası kurma imkanı veriyor, böylece tüm yolcular mobil cihazları ile seyahatte internette gezinebilyior, eposta alabiliyor ve gönderebiliyor, çevrimiçi medya oynatabiliyor. En üst seviye navigasyon sistemi Columbus kablosuz erişim noktası ve 9.2 inç, 1280x640 piksel monitör ile geliyor. İstenirse LTE modülü ile yüksek hızlı internet bağlantısı kullanılabiliyor.  

Donanım serilerini tamamlayan diğer özellikler ise şunlar: Phonebox kablosuz telefon şarj etme özelliği (Ambition donanım seviyesinden itibaren), sekiz hoparlörlü CANTON ses sistemi (Ambition donanım seviyesinden itibaren), ön koltuklara entegre edilebilen tepsi tutacakları, arka koltuklar için 230 volt ve USB portları.

Son Güncelleme : 07 Kasım 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo