Volkswagen MQB platformunu iki nesil boyunca kullanacak

Ototeknikveri     07 Kasım 2016 03:51

Volkswagen Grup güncellediği MQB modüler platformunu gelecek iki nesil otomobilleri için kullanarak maliyetten tasarruf edecek.

Volkswagen MQB platformunu iki nesil boyunca kullanacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Volkswagen CEO’su Herbert Diess konuyla ilgili Cumartesi günü yaptığı açıklamada “Geçtiğimiz aylarda MQB platformunun maliyeti üzerinde çalıştık ve önemli derecede ilerleme kaydettik. MQB teknik açıdan başarılı bir mimari, çok büyük yatırımlara gerek kalmadan platformu iki model nesli boyunca kullanabiliriz” dedi. Volkswagen dizel emisyon skandalının ardından maliyetlerini kısmaya çalışıyor ve çevre dostu elektrikli teknolojilere yöneliyor. Volkswagen Grubu’ndaki pek çok küçük ve orta boyutlu önden çekişli otomobilde bulunan MQB platformu modeller ve markalar arasında çok sayıda donanımın ortak kullanılabilmesine, böylece otomobillerin çok daha hızlı ve ucuza üretilebilmesine imkan veriyor.

 

Volskwagen MQB temelli otomobil sayısını 2018 yılında 7 milyona çıkartmayı planlıyor, bu sayı 2014’te 2 milyon adetti. CEO Diess ise Volkswagen markasının maliyetlerini yıllık 3.7 milyar euro kadar kısmayı hedefliyor. Bu planın Volkswagen markasının faaliyet marjını arttırması bekleniyor. Grupla aynı adı taşıyan Volkswagen markası grubun en çok satan üyesi. Markanın şu anki faaliyet marjı %2, bunun 2020 yılında %4’e çıkması hedefleniyor. Skandaldan önceki hedef ise %6 olarak belirlenmişti. Rakip markalar Renault, Peugeot, Ford ve General Motors’un karlılık hedefleri de bundan daha yüksek.

 

Herbert Diess %4 marjın bir otomobil üreticisinin sermaye maliyetini karşılayabilmesi için olabilecek en düşük hedef olduğunu, gelecek yatırımları fonlayabilmek için %6 marjının şart olduğunu belirtti. Diess bu nedenle mümkün olan en düşük maliyetlerle ve daha az yatırımla rekabeti sürdürmeye çalışacaklarını söyledi.

Son Güncelleme : 07 Kasım 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo