Skoda Kodiaq için yeni bağlanabilirlik teknolojileri

Ototeknikveri     10 Kasım 2016 02:22

Skoda Kodiaq modeliyle birlikte bilgi aktarımı ve navigasyon için Infotainment Online, yardım ve otomobile uzaktan erişim için Care Connect bağlanabilirlik özelliklerini de sunmaya başladı.

Skoda Kodiaq için yeni bağlanabilirlik teknolojileri
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Skoda Kodiaq’ın piyasaya çıkışıyla birlikte, marka aynı zamanda Skoda Connect adı altında yeni bağlanabilirlik özellikleri de sunmaya başladı. Bu özellikler iki kategoriye ayrıldı. Bilgi aktarımı ve navigasyon için Infotainment Online, yardım ve otomobile uzaktan erişim için Care Connect kullanılabilecek. Skoda yönetim kurulu üyesi Werner Eichhorn yeni teknolojiler için “Artık Skoda Kodiaq sürücüleri otomobilleri ve isterlerse Skoda dünyası ile daima bağlantıda olacak. Skoda Connect ile sürüş deneyimini daha konforlu ve güvenli hale getiren dijital bir dünyayı müşterilerimizin erişimine sunuyoruz” diye konuştu.

 

Infotainment Online hizmetleri

Infotainment Online hizmetleri, Amundsen ya da Columbus navigasyon sistemlerine sahip tüm Skoda Kodiaq otomobiller ile birlikte geliyor. Öne çıkan özelliklerden birisi çevrimiçi trafik bilgileri. Sistem seçilen rotada o andaki trafik akışını görüntülüyor ve trafik sıkışıklığı durumunda alternatif rotalar öneriyor. Google Earth ve Google StreetView ile navigasyon görsel bir deneyime dönüşüyor. Ek olarak, sürücüler için yakıt fiyatları, otopark bilgileri, haberler ve hava durumu gibi bilgiler de veriliyor.

 

Care Connect hizmetleri

Infotainment Online hizmetlerin yanı sıra, Care Connect hizmetleri de proaktif hizmetler ve uzaktan erişimle birlikte Skoda Kodiaq otomobillerde sunuluyor. Sistem Ambition donanım seviyesi üzerindeki bütün otomobillerde standart olarak bulunabiliyor. Veri otomobildeki entegre SIM kart aracılığı ile alınıp gönderiliyor.

Acil durum çağrısı fonksiyonu çok önemli bir özellik. Bir trafik kazası durumunda, örneğin hava yastığı gibi bir güvenlik donanımı çalıştığında acil durum çağrısı otomatik olarak çalışıyor. Sistem acil durum çağrı merkezi ile ses ve veri bağlantısı kuruyor ve gerekli tüm bilgileri veriyor. Acil durum çağrı merkezindeki çalışan gerekli desteği veriyor, gerekirse kazanın gerçekleştiği yere bir kurtarma ekibi gönderiyor. Sürücü ya da yolcular da istediklerinde acil durum çağrısı yapabiliyor.

 

Proaktif hizmetler içerisinde servisten randevu alma özelliği de bulunuyor. Otomobilin serviste bakım zamanı geldiğinde bayi araç sahibiyle irtibata geçiyor ve servisten randevu alınabiliyor.

 

Otomobile uzaktan erişim

Skoda Care Connect hizmetleri arasında otomobile uzaktan erişim (Remote Vehicle Access) özelliği de bulunuyor. Bu özellik Skoda Connect uygulaması aracılığı ile kullanılabiliyor. Kullanıcı farların durumu, yakıt tankı ya da kapıların durumunu uzaktan öğrenebiliyor. Park pozisyonu fonksiyonu ise taşıtın nerede park edildiğini gösteriyor. Ayrıca kullanıcı otomobilini arıyorsa otomobilin korna ve lambalarının çalışmasını sağlayabiliyor, böylece otomobilin yeri daha kolay bulunabiliyor.

 

Skoda Connect uygulamasını uygulamadaki hizmetleri kullanıcının ev bilgisayarına aktaran Skoda Connect portalı tamamlıyor. Portal hizmetleri, transfer destinasyonlarını ve rotaları ayarlamak için kullanılabiliyor. Skoda bayileri portala kayıt olma ve aktivasyon için yardım sunuyor.

 

Fiyatlandırma yapısı

Care Connect hizmetleri yeni Skoda Kodiaq sahipleri tarafından ilk yıl ücretsiz kullanılabilecek. Otomobile uzaktan erişim fonksiyonu ücretli olarak sunuluyor, tüm diğer Care Connect servislerinden ise 13 yıl boyunca ücretsiz faydalanılabiliyor.

 

Infotainment Online özellikleri de yine ilk yıl ücretsiz, sonrasında ücretli olarak uzatılabiliyor. Amundsen navigasyon sistemi ile servisler cep telefonundan ya da opsiyonel bir ekstra olarak sunulan veri cihazı ile kullanılabiliyor. Columbus sistemi ile akıllı telefonun kablosuz erişim noktası ya da opsiyonel olarak otomobile entegre LTE modüllü SIM kart kullanılabiliyor.

 

Bu sistemlerin ülkemizde hangilerinin sunulacağı Skoda Türkiye tarafından yapılacak resmi açıklama da ortaya çıkacak.

Son Güncelleme : 10 Kasım 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo