Panamera Executive modelleri Los Angeles’a geliyor

Ototeknikveri     11 Kasım 2016 03:56

Yeni 330 hp versiyonların ve Executive modellerin de eklenmesiyle Porsche Panamera serisi artık güç çıkışları 330 hp ile 550 hp arasında değişen on farklı model seçeneğine sahip.

Panamera Executive modelleri Los Angeles’a geliyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Porsche yeni Panamera model serisini büyütmeye devam ediyor. Firma Los Angeles Otomobil Fuarı’nda lüks sedan otomobili yeni 243 kW (330 hp) V6 turbo benzinli motorla tanıtacak. Yeni Executive versiyon da bununla birlikte fuarda yer alacak. Yeni V6 turbo oldukça verimli ve kıvrak bir motor olarak modelin etkileyici motor serisinin giriş seviyesine ekleniyor. Güç çıkışı önceki nesil Panamera’dan 20 hp daha fazla. Porsche güç artışına rağmen altı silindirli benzinli motorun yakıt tüketimini 100 km’de 1 litre azaltmayı başarmış. Yeni 330 hp motor Panamera’da arkadan çekişli sürüş sistemiyle, Panamera 4’te ve uzun aks aralıklı Panamera 4 Executive’de ise dört çekişli sürüş sistemiyle birlikte çalışıyor.

 

Panamera ve Panamera 4, 330 hp güç çıkışıyla giriş seviyesini belirlerken, Executive modeller ise 150 mm daha uzun aks aralığına sahip ve bu modellerin donanımı model serisinin en üstünü oluşturuyor. Özel şöför kullanan taşıt sahipleri için tasarlanmış bu Porsche, Panamera 4 Executive (243 kW / 330 hp), Panamera 4 E-Hybrid Executive (340 kW / 462 hp), Panamera 4S Executive (324 kW / 440 hp) ve Panamera Turbo Executive (404 kW / 550 hp) versiyonlarında dört çekişli sürüş sistemiyle sunuluyor.

Yeni Porsche Panamera Executive versiyonları oldukça lüks. Standart özellikler arasında geniş panoramik tavan, ısıtmalı, elektrikli ayarlanabilir konforlu koltuklar, uyumlanabilir havalı süspansiyon ve elektronik amortisör sistemi (Porsche Active Suspension Management / PASM) standart özellikler arasında. Arka koltuklar için güneşlikler de yine standart olarak geliyor.

Panamera 4S Executive ve Panamera Turbo Executive için standart donanımlar daha da geniş kapsamlı. Başka pek çok şeyin yanı sıra her iki model de yumuşak kapanan kapılara sahip. En güçlü model Panamera Turbo Executive dört bölgeli klima kontrolü, Porsche Dynamic Light System (PDLS) ile birlikte LED farlar ve ambiyans aydınlatması gibi standart özelliklere sahip.

Opsiyonel olarak, tüm Porsche Panamera Executive modellerine yeni gelitşirilmiş bir arka orta konsol eklenebiliyor. Burada iki katlanabilir tepsi ve akıllı telefonlar için kablosuz anten bağlantısı (bazı piyasalarda) sağlayan bölme bulunuyor. Executive versiyonların dış cepheleri Sport tasarım paketiyle kişiselleştirilebiliyor.

 

Bir diğer faydalı donanım seçeneği ise arka koltuk eğlence sistemi (Porsche Rear Seat Entertainment). Bu sistem daha çok özel şoförlü taşıtlar için tercih ediliyor. Ön koltukların sırt kısımlarına entegre edilmiş 10.1 inç ekranlar istendiğinde çıkartılarak tablet gibi de kullanılabiliyor. Bu sistem sayesinde Panamera dijital bir çalışma alanına dönüşüyor.

Yenilenen ikinci nesil Panamera bu yaz tanıtılmıştı. Dört çekişli modeller Panamera 4S, Panamera 4S Diesel (310 kW / 422 hp), Panamera 4 E-Hybrid ve Panamera Turbo şu anda piyasada. Yeni 330 hp versiyonların ve Executive modellerin de eklenmesiyle Porsche Panamera serisi artık güç çıkışları 330 hp ile 550 hp arasında değişen on farklı model seçeneğine sahip.

Son Güncelleme : 11 Kasım 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo