Göz alıcı ve çok yönlü. Yeni MINI Countryman’in tasarımı

Ototeknikveri     13 Kasım 2016 06:24

Yeni, ikinci nesil MINI Countryman, önceki modeline göre daha farklı ve daha olgun bir teklif sunuyor.

Göz alıcı ve çok yönlü. Yeni MINI Countryman’in tasarımı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yeni, ikinci nesil MINI Countryman, önceki modeline göre daha farklı ve daha olgun bir teklif sunuyor. Genel kullanıma uygun bu şehir otomobilinin dış tasarımı, çarpıcı bir tasarım dili ile sarmalanırken, iç tasarımı ise yeni MINI Countryman’in (ortalama yakıt tüketimi: 7,0 – 2,1l/100km; ortalama CO2 emisyonu: 159 – 49g/km) premium karakterini öne çıkaran yaratıcı detaylarla bezenmiş. Bu yeni otomobil her ne kadar kendine özgü bir karaktere sahip olsa da MINI ailesinin bir üyesi olduğu da ilk bakışta açıkça anlaşılıyor. MINI Dış Tasarım Müdürü Christopher Weil şunları söylüyor: “MINI Countryman’i hem şehir içi hem arazide her türlü yeni deneyime açık olan, ailenin macerasever ferdi olarak görüyoruz.”


Güçlü ve sağlam siluet.

2010 yılında piyasaya sunulduğundan bu yana, MINI Countryman farklı tasarımıyla sürücüleri kendine hayran bırakıyor. Spor Aktivite Aracının ikinci nesli, önceki başarılı modeli gibi, kompakt ve özgün tasarımı sayesinde iddialı bir ifade sunuyor. MINI İç Tasarım Müdürü Oliver Sieghart şunları söylüyor: “Yeni MINI Countryman’in, estetik açıdan bir adım daha ileriye giderken bir MINI olarak kalması gerektiğini düşünüyorduk. Countryman, tasarımı açısından MINI ailesinin en sağlam ve dik duran modelidir”. Marka içinde farklı yerlerde paylaşılan görsel bağlantı noktaları arasında, yüzer “kask tipi tavan”, omuz çizgilerinde krom şeritler ve klasik MINI tasarım özelliklerini barındıran net bir siluet yer alıyor. Yeni MINI Countryman, ilk kez tamamen gündüz farları halkalarıyla çevrelenmiş farlarıyla bu temayı genişletiyor. Farların çarpıcı konturlarının hem gündüz hem de gece görünür olmasını sağlayan, eşit olarak aydınlatılmış halkalar, gerçekten de imza niteliği taşıyor.

 

Yeni MINI Countryman’in tasarım dili artık daha kompakt ve modern. Daha keskin çizgilere sahip olan otomobil, sıkı yüzeyleri ve detaylarıyla göz alıcıdır. Bu detaylar arasında yer alan, otomobili saran, ayırt edici siyah şeride eklenen metal kenarlık ile otomobil yeni çamurluk davlumbazlarına sahip oldu. Bu metal kenarlık yuvarlak yerine, özellikle daha kare bir şekilde uygulandı. Yan kısımlar hassas yüzeyleriyle otomobilin konturlarını belirliyor ve sıkı bir görünüm yaratıyor. Çamurluk davlumbazlarının kenarlıkları ışığı yakalarken dört tekerlekteki odak noktasını da güçlendiriyor. Işıklar, ön ızgara ve modele özgü yan havalandırmalar da otomobilin görünümünde öne çıkan özellikler arasında yer alıyor.

Bununla birlikte opsiyonel ALL4 paketi de Countryman’in tasarımına çok daha güçlü bir off-road karakteri kazandırıyor. Tavan rayları, ek siyah tampon vurguları ve gümüş renkli gövde altı korumasıyla yeni otomobil, daha güçlü bir figür oluşturuyor.


Saf ve kullanışlı iç tasarım.

Yeni MINI Countryman, müşterilerine bir SAV otomobilin klasik güçlü yanlarıyla birlikte (yükseltilmiş oturma konumu, dört çeker ve ferah iç tasarımı) zengin detaylar ve orijinal bir tasarım sunar. Daha gergin yüzeyler netliği artırır ve iç tasarıma daha keskin bir grafik ağırlıklı cazibe kazandırır. Yatay bölümler, kokpit alanına görsel açıdan daha geniş ve daha modern bir görünüm sunar. Yüksek kaliteli malzeme kullanımı ile krom vurgular ve arkadan aydınlatmalı çıtaların eklenmesi gibi değişiklikleri içeren özelleştirme kapsamı, yeni MINI Countryman’e özel bir karakter kazandırır. Hem göze çarpmayan hem de son derece gösterişli çok çeşitli detaylar mevcuttur. Sieghart şunları söylüyor: “MINI markası, referans olarak kullanmak yerine modern bir yorumla ifade etmeyi tercih ettiğimiz eski bir geleneğe sahiptir.” Bu açıklama, çapraz dikişli koltukları son derece iyi bir biçimde ifade ediyor. Söz konusu koltukların çağdaş yorumu ve renk gamı, yeni bir yaratıcılık ve estetik duygusu sayesinde klasik koltuk örtüsü profilini yeni bir seviyeye taşıyor. Öne çıkan diğer bir özellik ise canlı desenler oluşturmaya yardımcı olmak üzere kaplama şeritlerinin saydam kısımlarını aydınlatan ışıklı MINI YOURS – İngiliz Meşesi iç tasarım seçeneğidir. Bu seçenek, gündüz ve gece modları için farklı ifadeler sunar ve iç tasarıma, özel bir estetik cazibe katar.

 
Heyecan verici yenilikler ve sarı renk vurgusu ile Plug-in hybrid modeli.

MINI, yeni MINI Countryman ile ürün yelpazesine ilk kez bir plug-in hybrid modeli ekliyor. Bu model, MINI E logosu ve yan havalandırmanın yanındaki şark klapesi gibi, otomobilin dış tasarımında yer alan sarı renkli vurgulardan ayırt edilebilir. Ayrıca, iç tasarımda da bu otomobilin model yelpazesinde plug-in hybrid modeli olarak tanınmasını sağlayan, direksiyon ve gösterge panelindeki vurgular, elektrikli sürüşe uyarlanmış gösterge paneli ve otomobilin plug-in hybrid fonksiyonlarını belirgin bir biçimde öne çıkaran genişletilmiş kullanıcı arayüzü gibi öğeler mevcuttur. Bunun yanı sıra merkez konsoldaki start/stop düğmesi de diğer tüm MINI’lerde olduğu gibi, artık kırmızı renk yerine sarı renktedir.

Son Güncelleme : 14 Kasım 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo