Volkswagen ID için ön camda sanal ekran teknolojisi

Ototeknikveri     14 Kasım 2016 08:09

Volkswagen ID 2020’de piyasaya çıktığında ön cam sanal ekran (head-up display) teknolojisi ile otomobil enstrümentasyon sistemlerinde devrim yaratacak.

Volkswagen ID için ön camda sanal ekran teknolojisi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Volkswagen tasarım şefi Klaus Bischoff yeni ID elektrikli otomobilin piyasaya çıktığında kontrol sistemleriyle sektörde çığır açacağını söyledi. Bischoff, otomobilin motorunu arkaya alarak ve klima kontrol sistemini burun kısmına yerleştirerek kontrol panelini 200 mm daha öne alabildiklerini belirtti. Ortaya çıkan bu ekstra alan Volkswagen mühendislerine “augmented HUD” yani arttırılmış gerçeklik teknolojisi kullanan ön cam sanal ekranını kullanabilmek için imkan verdi. Bischoff yeni sistemin verileri ve piktogramları sürücünün 15 metre uzağındaymış gibi görüntüleyebileceğini söyledi. Bu sayede örneğin navigasyon yönergelerindeki dönüş okları sanki yol yüzeyinde gerçek bir ok varmış gibi görünecek.

 

Teknoloji satışa çıktığında bu özellik navigasyonun da ötesine geçecek, yaklaşan kazaları haber verebilecek. Örneğin bir yaya aniden yola atladığında ya da hareketsiz engeller tespit edildiğinde, kaygan bir yol yüzeyi ile karşılaşıldığında sistem arttırılmış gerçeklik teknolojisi ile etkii uyarılar verecek. HERE haritalandırma bulutuna bağlı otomobillerin sayısı arttıkça sistemin sunduğu bilgilerin derinliği de artacak.

 

Audi, BMW ve Daimler’in sahibi olduğu HERE sistemi hiper kesinlikte Lidar (ışıklı radar) temelli 3D haritalar ve milyonlarca otomobilin sensörlerinden toplanan veriler ile çalışıyor, yollardaki otomobillere bu bilgileri ve güvenlik uyarılarını dağıtıyor.

Son Güncelleme : 15 Kasım 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo