Volkswagen’den yeni spor fastback otomobil geliyor

Ototeknikveri     15 Kasım 2016 02:45

Dizel krizinin vurduğu Volkswagen 2020 yılına kadar bütün ürün yelpazesini yenileyecek.

Volkswagen’den yeni spor fastback otomobil geliyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Bu hafta Almanya Wolfsburg’da 2017 Volkswagen Golf güncellemesini tanıtan Volkswagen CEO’su Herbert Diess, firmasının yeni bir fastback spor model çıkartacağını onayladı. Dr. Diess’in açıklaması şöyle: “2017’de ondan fazla yeni model ve önemli güncellemeler tanıtacağız. Yeni fastback modelimiz heyecan verici bir otomobil olacak, T-Roc ise SUV atağımızın bir sonraki adımını teşkil ediyor. 2020 yılı itibariyle markanın tarihindeki en büyük model atağını tamamlayarak bütün model serimizi güncellemiş olacağız”. Yeni spor model 2015 Cenevre Otomobil Fuarı’nda tanıtılan VW Sport Coupe konseptinden ilham alacak. Bu konseptin VW CC’nin ikinci neslinin önizlemesi olduğu düşünülmüştü. Yeni VW fastback, muhtemelen yeni nesil VW CC, bu sene yol testlerine başladı. Bu da firmanın yakın gelecekte modeli çıkartmayı ciddi olarak düşündüğünün bir işareti.

 

Yeni dört kapılı coupe stili sedan model, gücünü dört silindirli turboşarjlı benzinli ve dizel motorlardan alacak. Seride 3.0 litre turboşarjlı V6 benzinli motor ve iki elektrik motorundan oluşan hibrit sistem de yer alacak.

 

Volkswagen’in fastback modeli BMW 4 Serisi Gran Coupe ve Audi A5 Sportback ile rekabet edecek. 2019’da çıkması beklenen Mercedes CLC de modelin rakiplerinden birisi olabilir.

Son Güncelleme : 15 Kasım 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo