2019 Superb hibrit Skoda’nın elektrikli otomobil ajandasını şekillendirecek

Ototeknikveri     16 Kasım 2016 04:08

Skoda’nın şu anda hiç hibrit ya da elektrikli modeli yok ancak 2019’dan itibaren bu durum değişecek.

2019 Superb hibrit Skoda’nın elektrikli otomobil ajandasını şekillendirecek
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Volkswagen Grubu’nun 2020 yılına kadar piyasaya 30 elektrikli otomobil sürme planının bir parçası olarak, Skoda bu tipteki ilk modelini 2019’da çıkartacak. Bu model plug-in hibrit Skoda Superb. Yeni Superb ile birlikte Skoda’nın tarihinde elektrikli otomobiller sayfası da açılmış olacak. Firma 2020 yılında Volkswagen teknolojisini kullanarak ilk tam elektrikli modelini de çıkartacak. Skoda CEO’su Bernhard Maier’e göre, hibrit Superb Passat’ın GTE platformunu kullanacak. Dahası, diğer Skoda modelleri de kısa süre sonra buna uyarak aynı platformu kullanmaya başlayacak. Skoda yöneticisi Bernhard Maier yeni model ile ilgili şunları söyledi: “En büyük talebi aldığımız Çin’de Superb ile başlayacağız. Bazıları bu piyasa için geç kaldığımızı söyleyebilir ancak elektrikli modelleri karlı hale getirecek kadar yüksek bir talebe asıl 2019’da ulaşacağız. Skoda’nın bu teknolojilerde piyasada öncü olması gerekiyor. Bizim amacımız bu teknolojileri insanlara ulaşabilecekleri uygun fiyatlarla sunmak. Bu yüzden hedefimiz 2019 yılı”.

 

Yeni çıkacak elektrikli otomobille ilgili detaylar şu an belirsiz olsa da, modelin MEB platformunu kullanabileceği biliniyor. Volkswagen Grubu’nun mimarisini kullanacak olsa da model tamamen Skoda’nın kendi tasarım dilini yansıtacak. Tipik bir Skoda özelliği olarak iç kabin genişliğine özen gösterilecek.

 

Maier yeni model için “Size fazla detay veremem ancak bu yeni otomobilin muhteşem olacağına söz veriyorum. Geniş alanın verdiği avantajlar temiz enerji ve Skoda’nın uygun fiyatıyla birleşerek cazip bir kombinasyon oluşturacak” dedi.

Son Güncelleme : 16 Kasım 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo