Alfa Romeo Stelvio özellikleri ve ilk detaylar

Ototeknikveri     17 Kasım 2016 12:59

Alfa Romeo’nun ilk SUV’si Stelvio, Los Angeles Otomobil Fuarı’nda tanıtıldı. Yeni model etkileyici tasarımı, performansı ve teknolojisi ile Alfa Romeo ruhunu ileriye taşıyor.

 Alfa Romeo Stelvio özellikleri ve ilk detaylar
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

En yeni Alfa Romeo kreasyonu dün Los Angeles Otomobil Fuarı’nda Quadrifoglio formunda tanıtıldı. Alfa Romeo Stelvio, markanın yüz yıllık tarihinde ilk SUV model. Segmentinde standartları belirlemesi beklenen yeni model otantik Alfa Romeo ruhunu taşıyor. Alfa Romeo’yu dünya çapında en çok arzulanan markalardan birisi yapan özellikler -İtalyan stili, inovasyon, modern motorlar, başarılı ağırlık dağıtımı, benzersiz teknik çözümler ve olağanüstü güç-ağırlık orantısı- Stelvio ile daha da ileriye taşınıyor.Alfa Romeo’nun Modena’daki prestijli mühendislik merkezinde geliştirilen Stelvio SUV, modelin üretimi için güncellenen Cassino fabrikasında üretilecek. Markanın en başarılı modellerinden yeni Giulia da burada üretiliyor. Stelvio SUV kullanıcılarına saf Alfa Romeo spor stili, üst düzey performans ve SUV segmentinde benzersiz teknik ve teknolojik donanım seviyeleri sunuyor.

 

Alfa Romeo’nun yeni SUV’si en usta sürücüler için dahi heyecan verici ve canlandırıcı bir sürüş deneyimi vaad ediyor. Stelvio geçici İtalya’nın en yüksek, Avrupa’nın ise ikinci en yüksek dağ geçidi. 20 km’lik bu geçitte 75 viraj, nefes kesici manzaralar ve baş döndürücü hızda 2758 metreye kadar yükselen bir rakım var. Uzun yıllar boyunca şampiyon bisikletçiler ve otomobil yarışçıları burada ter dökmüş. Geçit savaş zamanlarında önemli bir stratejik nokta olmuş, bugün ise turistleri kendisine çekiyor. İlhamını bu heyecan verici geçitten alan Alfa Romeo Stelvio da benzersiz sürüş keyfi ve İtalyan stilini SUV segmentine taşıyor.

 

- Model ismini İtalya’nın en yüksek dağ geçidinden alıyor.
- İtalyan stili, dikkat çekici ebatlar, sadelik ve yüksek kalite yüzeyler Stelvio’da birleşiyor.
- 510 hp 2.9 litre V6 BiTurbo benzinli motor Ferrari’nin teknik bilgi birikimi ve ustalığı ile yaratılmış.
- Dört çekişli Q4 teknolojisi otomobilin sürüş dağılımını anlık olarak gerçekleştirmek üzere tasarlanmış.
- Benzersiz, çığır açan teknik çözümler, azami çekiş kontrolü sağlayan Torque Vectoring teknolojisi ve her yol yüzeyinde fren mesafesini azaltabilen entegre fren sistemi Stelvio’yu daha konforlu ve güvenli kılıyor.
- AlfaLink süspansiyon, mükemmel ağırlık dağılımı ve olağanüstü güç – ağırlık orantısıyla Stelvio heyecan verici bir sürüş deneyimi sunuyor.
- Alfa Romeo Stelvio’nun motor serisinde 280 hp gücünde 2.0 litre turbo benzinli motorun da yer alacağını onayladı. Bu motorla birlikte 8 kademe otomatik vites sunulacak.

Son Güncelleme : 17 Kasım 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo