Volkswagen, yeni e-Golf modelini Dresden'de de üretecek

Ototeknikveri     17 Kasım 2016 06:52

Volkswagen markası Dresden'deki Şeffaf Fabrika’yı yeniden bir üretim tesisine dönüştürüyor. Nisan 2017'den itibaren, yeni e-Golf burada üretilecek.

Volkswagen, yeni e-Golf modelini Dresden'de de üretecek
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Volkswagen markası Dresden'deki Şeffaf Fabrika’yı yeniden bir üretim tesisine dönüştürüyor. Nisan 2017'den itibaren, yeni e-Golf burada üretilecek. Bugün Dresden'de Saksonya Eyaleti Başbakanı Stanislaw Tillich, Saksonya Ekonomik İlişkiler Bakanı Martin Dulig ve Dresden Belediye Başkanı Dirk Hilbert’in hazır bulunduğu toplantıda, yeni yatırım Geliştirmeden Sorumlu Volkswagen Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Frank Welsch tarafından ilan edildi. Yeni e-Golf, 300 kilometreye kadar elektrikli sürüş mesafesi sunacak. Gelecekte, model Wolfsburg'daki ana Golf fabrikasına ek olarak Saksonya’daki Dresden fabrikasında da üretilecek.

 

Volkswagen, Şeffaf Fabrika’nın geliştirilmesinde "mobilitenin geleceği için merkez" projesine 20 milyon euro'yu aşkın yatırım yapacak. Buna ek olarak, Volkswagen Sachsen, Dresden belediyesi ile geçtiğimiz günlerde, Dresden'i sürdürülebilir, entegre kentsel ulaşım için örnek bir şehir haline getirmek için e-mobilite ve dijitalizasyonu destekleme amaçlı bir ortaklık üzerinde anlaşmaya vardı. Welsch konuyla ilgili: "Volkswagen, Dresden ve Saksonya birlikte ulaşımın geleceğine yönelik enerjik bir başlangıç yapıyor, e-mobilite öncülüğümüzü buradan başlatıyoruz” dedi.

Dresden'deki üretim, ilk önce tek vardiyalı bir operasyonla yürütülecek ve Nisan 2017'de başlayacak. Ayrıca, müşteriler Wolfsburg'daki Autostadt'a ek olarak, Dresden şehrindeki tesislerden de Volkswagen markasının elektrikli e-up!, e-Golf, Golf GTE3 ve Passat GTE4 modellerinin hepsini teslim alabilecek.

 

Bir yıl önce Şeffaf Fabrika, ziyaretçiler ve müşteriler için "e-mobilite ve dijitalleştirme vitrini" haline dönüştürüldü. 40'tan fazla sergi ve taşıtlar şu anda ulaşımın geleceğini etkileşimli ve eğlenceli bir şekilde sunuyor. O günden bu yana 75.000'den fazla kişi tesisi ziyaret etti ve 1800'den fazla potansiyel müşteri elektrikli araçlarla test sürüşü yapma şansını buldu.

 

Saksonya Başbakanı Stanislaw Tillich konuyla ilgili şunları söyledi: "Volkswagen ve Saksonya eyaleti yönetimi, kanıtlanmış bir ortaklık ve her yerde üzerinde çalışmaya devam edeceğimiz önemli bir başarı öyküsünü temsil ediyorlar. E-golf üretimi ile Şeffaf Fabrika’da bu öykü için yeni bir sayfa açacağımızdan dolayı çok mutluyum. Şeffaf Fabrika’da otomotiv mühendisliği, elektrik mühendisliği ve mikro elektronik alanlarında eyaletteki üniversitelerin ve araştırma enstitülerinin sağladığı bilgi ve yenilikçi fikirlerle, tarihi köklü bir otomobil geleneğine sahip Saksonya geleceğin ulaşımının burada şekillendirilmesi için bütün imkanlarını sunacak. "

 

Volkswagen Sachsen Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Siegfried Fiebig ise yeni yatırım için şu yorumu yaptı: "Şeffaf Fabrika’ya ziyaretler, ziyaretçiler için elektrikli modellerin incelenmesi, satın alınan otomobillerin teslimatı, etkinlikler ve elektrikli otomobil test sürüşleri ile eşsiz ve unutulmaz bir deneyim haline gelecek”.

Dresden'deki İş Konseyi Başkanı Thomas Aehlig ise “Şeffaf Fabrika’da üretimin Nisan 2017'de yeniden başlatılması beni çok mutlu etti. Dresden'de e-Golf üretimi geleceğe doğru ilerlediğimizi gösteren açık bir mesaj. İlk adım olarak bazı çalışanlar Dresden'e geri dönecekler. Bunu yeni adımlar takip etmeli" dedi.

 

Dresden Belediye Başkanı Dirk Hilbert’in konuşması ise şöyle: "Şeffaf Fabrika’da üretimin yeniden başlatılması konusunda çok mutluyum. Bu, Dresden’de sanayinin gelişmesi yönünde çok önemli bir katkı ve güçlü bir mesaj. Elektrikli otomobiller bu şehrin geleceği konusundaki vizyonumuzla çok iyi uyuşmaktadır. Dresden 2030+ projesiyle sürdürülebilir bir kentsel bölgeye dönüşümümüzü tamamlamayı hedefliyoruz. Bizim için geleceğin ulaşım teknolojileri sadece otonom sürüşten ibaret değil, aynı zamanda çevre dostu alternatifleri ve çevrimiçi bağlanabilirlik teknolojilerini kapsıyor. Akıllı şehir olma yolunda ilerliyoruz."

 

İki hafta önce, Volkswagen Sachsen, eyaletin başkenti Dresden belediyesi ile kapsamlı bir işbirliği anlaşması imzaladı. Bu anlaşma ile Dresden'in e-mobilite, dijitalleştirme ve yenilikçi filo yönetimi için örnek bir şehir haline gelmesi için önemli bir adım atılmış oldu. Sözleşmeyle ilgili özel şartlar arasında, ücretlendirme altyapısının kapsamlı genişlemesi, tüm belediye filosunun elektrikli araçlara dönüştürülmesi, yenilikçi araba paylaşım projeleri ve ulaşım hizmetleri alanındaki yeni girişimler (start-up şirketler) için bir merkez geliştirilmesi yer alıyor.

 

 • Şeffaf Fabrika "mobilitenin geleceği için merkez" haline gelecek
 • Marka, esnek montaj sistemleri için 20 milyon euro’dan fazla yatırım yapacak
 • Yönetim Kurulu Üyesi Welsch: "Güçlü bir mesaj verecek yeni bir başlangıç yaparak e-mobilite alanında öncü olacağız"

Son Güncelleme : 18 Kasım 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo