Jeep yeni Compass 1.6 dizel ile rekor kırmayı hedefliyor

Ototeknikveri     21 Kasım 2016 01:53

Jeep, yeni Compass modeli ile büyük başarı elde eden Renegade modelinin izinden gitmeyi hedefliyor. Yeni Compass'ın 1.6 dizel motor seçeneği sayesinde Avrupa'da yoğun ilgi toplama bekleniyor.

Jeep yeni Compass 1.6 dizel ile rekor kırmayı hedefliyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Jeep CEO'su Mike Manley, yeni Jeep Compass'ın popüler Renegade'in satış rakamlarını Avrupa'da ve dünyada geçme potansiyeline sahip olduğunu söyledi. Manley, Compass için "Yeni Compass'ın tüm zamanların en çok satan Jeep'i olma şansı var" dedi. Manley'nin Avrupa'da "Eylül'den önce" piyasaya sürüleceğini söylediği Compass, Nissan Qashqai, Volkswagen Tiguan ve Hyundai Tuscon gibi otomobillere karşı rekabet edecek. Compass'ın gireceği segment bu yılın ilk yarısında yüzde 20 oranında büyüdü, segmentte bu sürede 722 bin 300 adet şatış yapıldı. Manley, sektörün 2020'ye kadar aynı hızda büyüyeceğini ve böylece Jeep'e büyük bir satış fırsatı sağlayacağını öngörüyor. Avrupa'da Renegade'in başarısını geçmek kolay olmayacak. Jeep'in İtalya'da ürettiği yarı kompakt SUV, şu anda markanın Avrupa'daki satışlarının yüzde 70'inden fazlasını oluşturuyor. Yılın ilk yarısında, model Ford EcoSport gibi modellerin önüne geçerek 40 bin 447 adet satış hacmi ile Avrupa'nın sekizinci en çok satan yarı kompakt SUV'si oldu.

Dört fabrikada üretilecek

Manley ayrıca, dünyanın farklı yerlerindeki dört fabrikada üretileceği için Compass'ın firmanın "en küresel otomobili" olacağını söyledi.

 

Avrupa'da piyasaya sürülecek Jeep Compass otomobillerin çoğu Meksika'daki Toluca fabrikasında, sağdan direksiyonlu versiyonlar ise ana firma Fiat Chrysler'in Hindistan'daki Rajangaon fabrikasında üretilecek. Ayrıca Brezilya, Pernambuco'daki FCA tesislerinden de Avrupa için Compass otomobiller alınabilecek. Burada, Brezilya piyasası için de üretim yapılacak. Compass ayrıca Çin'in Guangzhou kentindeki tesislerde de üretilecek.

 

Jeep, Compass'ın önümüzdeki yıl Manley'nin ifadesi ile "Eylül ayından önce" yollara çıkmasını hedefliyor. Manley ayrıca modelin Avrupa üretiminin İtalya'nın Pomigliano d'Arco kentinde yapılacağını iddia eden haberleri reddetti. CEO, "Şu anda Avrupa'da üretim planlanmıyor" dedi.

Compass, Renegade ile birlikte FCA'nın New Small Wide dört çekişli mimarisini paylaşmasına rağmen, otomobilin baş mühendisi Art Anderson'a göre Renagade'e kıyasla daha sportif bir sürüş hissi verecek ve konfor seviyesi daha üstün olacak.

 

Compass, Avrupa'da 1.6 veya 2.0 litrelik bir dizel motor ve 2.4 litrelik benzinli motor ile satışa sunulacak. Daha küçük benzinli motorlar daha sonra çıkacak. SUV, dokuz ya da altı ileri otomatik viteslerin yanı sıra altı ileri manuel vites ile de sunulacak.

Son Güncelleme : 21 Kasım 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo