2018 BMW X7 Belirginleşiyor

Ototeknikveri     22 Kasım 2016 05:17

BMW X7, Almanya'da halka açık yollarda test esnasında görüntülendi. Otomobilin tasarımı ve boyutlarını ilk kez bu kadar net görüyoruz.

2018 BMW X7 Belirginleşiyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Mercedes GLS ve Range Rover rakibi model BMW tarafından üretilen en büyük SUV olacak. Model kutu gibi bir kabin ve düz ön kısımla tipik SUV kaporta stiline sahip. Kamuflajın altından, halojen gündüz farları ve böbrek şekilli ön panjur gibi tipik BMW tasarım özellikleri tanınabiliyor. Yedi koltuklu X7 ABD ve Çin pazarları düşünülerek geliştirildi ancak BMW'nin satış ve pazarlama müdürü Ian Robertson tarafından bu yılın başlarında Avrupa'da da satışa sunulacağı onaylandı. Mart ayında New York otomobil fuarında konuşan Robertson, "Daha anaakım modellerin yanı sıra en üst seviye lüks versiyonlarımız da olacak. Şu anda fiyatlandırma hakkında konuşamıyorum ancak bu arabanın 7 Serisinin tüm teknolojisine ve lüksüne sahip olacağı düşünüldüğünde, muhtemel fiyat hakkında tahmin yürütebilirsiniz"

 

Daha önce, X7'nin X5'in platformunun genişletilmiş bir versiyonu üzerine kurulacağı düşünülüyordu ancak Robertson birçok parçanın aslında sadece yeni otomobile özel olduğunu söyledi. Robertson "İki otomobili de yan yana koyarsanız aks aralığı ve başka bakımlardan benzerliğin az olduğunu görürsünüz. Sadece aks aralığını genişletmeyeceğiz, bu tamamen yeni bir otomobil olacak" dedi.

 

BMW'nin X7'ye hangi motorların gireceğini teyit etmesi için henüz çok erken. Şimdililk 30d, 40d ve 50d'deki 3.0 litre dizel ve X6 xDrive50i'nin çift turbo 4.4 litre benzinli V8 motoru gibi altı ve sekiz silindirli motorların kullanılabileceği konuşuluyor.

 

Robertson ise, X7'nin sadece X5 ve X6 modelleri değil daha fazla BMW modelinin motorlarını kullanacağını ima etti. Bir hibrit versiyonun sunulmasına da kesin gözüyle bakılıyor. X7, şirketin ABD Spartanburg'daki tesisinde inşa edilecek. Üç sıralı koltuk düzenine sahip olacak model ABD'de ve Çin'de Cadillac Escalade ve Lincoln Navigator ile rekabet edecek.

 

X7'nin 2018 yılına kadar satışa çıkması beklenmiyor, tanıtımın da en erken 2017'nin sonunda olacağı düşünülüyor. Son gelen casus fotoğraflardan önce otomobille ilgili elimizdeki tek görüntüler 7 Serisi şasisinden uyarlanmış bir test aracına aitti. İskandinavya'da görüntülenen aracın tavanında yüksek çekim merkezini simule etmek için kullanılan test amaçlı ağırlıklar bulunuyor.

Son Güncelleme : 22 Kasım 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo