Nissan X-Trail 2.0 litre dizele kavuştu

Ototeknikveri     23 Kasım 2016 12:52

Nissan, amiral gemisi X-Trail crossover için güçlü, yeni ve daha büyük kapasiteli bir dizel motorlu versiyonu piyasaya sürdü. Yeni versiyon siparişe açıldı, ilk teslimatlar yeni yılın başında müşterilere ulaşacak.

Nissan X-Trail 2.0 litre dizele kavuştu
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yeni motor, 177PS'lik güç çıkışı ve tüm devirlerde mükemmel çekiş gücü sağlayan 380Nm'lik torka sahip. Mevcut 1.6 litrelik 130PS dizel ile kıyaslandığında yeni motorda büyük gelişme görülüyor. Motor daha yüksek beklentileri olan müşterilerin bu beklentilerine tatmin edici yanıt veriyor. Serinin bir başka yeni üyesi de Nissan'ın Xtronic CVT otomatik vitesi. Dört çekişli sürüş sistemiyle çalışan vites altı kademe manuel vites ve önden çekişli sistem seçeneklerinin yanı sıra geliyor. Yeni seçenekler, Nissan'ın büyük SUV sektöründeki varlığını daha da güçlendirecek ve çok sevilen X-Trail'in çekiciliğini artıracak. Yeni 2.0 litrelik motor ile X-Trail, daha büyük maceralar arayan aileler için mükemmel bir ortak. Beş veya yedi koltuk, mükemmel bagaj alanı, akıllı depolama çözümleri ve müşterilerin ihtiyaçlarını karşılamak için yeterli çekme kapasitesi aracın öne çıkan özellikleri.

X-Trail, talep gören bir model. Avrupa çapında satışlar, önceki 12 ayla karşılaştırıldığında Ekim 2016'ya kadar % 50 arttı. Satışların bu yeni modelin gelişiyle birlikte daha da büyümesi bekleniyor. Sektör verileri orta boy SUV segmentinin % 46'sını yüksek güçlü modellerin oluşturduğunu ortaya koyuyor ve 2.0 litre dizel motorun piyasaya sürülmesi ile X-Trail'in pazar kapsamı % 41 artmış oldu.

 

Nissan Avrupa Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Guillaume Cartier konuyla ilgili şunları söyledi: "Yeni amiral gemisi Nissan X-Trail, tüketicilerin ihtiyaç duyduğu şeyleri sağlamak için odaklanmış bir crossover model. İlk defa bir otomatik şanzıman ile bağlantılı dört çekişli sürüş sisteminin sunulması, zaten güçlü olan X-Trail serisini daha da iyi hale getiriyor. Ayrıca zaten başarılı 1.6 litrelik dizel modelimize de cazip bir yenilik getirmiş olduk."

 

Yeni 2.0 litrelik dizel motorun en önemli avantajı daha uzun mesafeleri kat etmeye uygun ve konforlu sürüş deneyimi. Motor, Euro 6 emisyon standartlarına uygun ve üç farklı versiyonu mevcut:

 

2.0 4x4 altı kademe manuel
CO2: 149 g/km
Yakıt: 5.6 l/100 km

 

2.0 4x2 Xtronic CVT otomatik
CO2: 148 g/km
Yakıt: 5.6 l/100 km

 

2.0 4x4 Xtronic CVT otomatik
CO2: 158 g/km
Yakıt: 6.0 l/100 km

Nissan X-Trail'in tasarımı değişmeden kaldı. Dış cephenin şekillendirilmiş, kaslı çizgileri, 'V-motion' ızgarası gibi tanıdık stil ipuçları modeli hem özgün kılıyor hem de Nissan serisinin bir parçası olduğunu belli ediyor ve her açıdan güçlü bir izlenim bırakıyor.

 

İç mekan, modern ailenin ihtiyaçlarını karşılamak için birinci sınıf konfor ve geniş alan sunuyor. Beş veya yedi koltuklu olarak sunulan çok yönlü oturma sistemi, yolculara ve bagajlarına olağanüstü geniş alan sağlıyor.


 
İkinci sıra koltuklar ilave bagaj alanı için 60/40 katlanabiliyor, yolcu konforu için yatırılabiliyor ve isteğe bağlı üçüncü sıraya kolay erişim için kaydırılabiliyor. Bu sıra da 50/50 katlanabiiyor ve maksimum yükleme alanı oluşturulabiliyor.

Bagaj kapağı, Nissan Intelligent Key, sürücü tarafından monte edilen bir anahtar ya da bagajdaki bir düğmeye dokunarak açılabiliyor. Bagaj kapağının açılması, Nissan'ın yenilikçi Luggage Board Sistemi'ni ortaya çıkarıyor ve bu raflar ve bölücüler 18 konfigürasyondan herhangi birinde ayarlanabiliyor. Bunlara değerli eşyaların görünmeden saklanabildikleri gizli bir bölme de dahil.

 

Bagaj yükleme kapasitesi 550 litre (yedi koltuklu versiyonda 445 litre, üçüncü koltuk sırası dik olarak 135 litre). Tüm koltuklar katlandığında ise toplam yükleme kapasitesi 1.982 litre.

 

Ekstra konfor sağlayan diğer akıllı özellikler arasında ise, elektrikli açılabilen panoramik tavan, çift dikişli deri döşeme, LED iç aydınlatma ve metalik vurgularla parlak siyah yüzeyler sayılabilir. Isıtmalı ön koltuklar kışın sabahları daha rahat atlatmaya yardımcı olurken, ısıtılmış / soğutulmuş bardak tutucuları içecekleri tercih edilen sıcaklıkta tutuyor. Nissan X-Trail, DAB dijital radyo, Bluetooth bağlantısı ve ses oynatıcıyı içeren 7 inçlik NissanConnect dokunmatik ekran bilgi-eğlence sistemi ile birlikte geliyor.

Arka kısımda köpek koruyucusu, çıkarılabilir çekme çubuğu, krom kapaklı aynalar, kapı eşik korumaları ve aracın ön, arka ve yanları için dış kaplamalar dahil olmak üzere orijinal Nissan aksesuar çeşitleri de modelle birlikte sunuluyor.

 

X-Trail'in kalbinde, aile gezileri için ideal bir araç olarak, isteğe bağlı All-Mode 4x4-i sistemi bulunuyor. Bu dört çekişli sürüş sistemiyle, sürücüler maksimum verimlilik için sürekli 4x2 modunu, sürekli olarak koşulları izleyen ve en iyi çekiş için ön ve arka tekerlekler arasındaki tork dengesini ayarlayan otomatik modu ve zorlu koşullar için 4x4 kilitleme modunu seçebiliyorlar. Yol ya da arazi koşulları ne olursa olsun sistem konfor, güvenlik ve iç rahatlığı sağlıyor.

 

Nissan X-Trail'i treyler çekmek için kullanmak isteyen sürücüler için, All-Mode 4x4-i ile birlikte 2.0 litre dizel versiyon ideal bir performans sunuyor. Frenli çekme kapasitesi manuel modelde 2.000kg, iki CVT'de ise 1.650kg. Bu sayede otomobil karavan, at taşıma römorku, tekne veya treyler taşımak isteyenler için uygun hale geliyor.

 

X-Trail 2.0 litre dizel, tüm Nissan crossover modellerde olduğu gibi, gelişmiş ve kapsamlı akıllı sürüş sistemleri yelpazesiyle güvenli bir yolculuk deneyimi yaşatıyor. Bunlara Akıllı Acil Durum Freni, Sürücü Dikkat Uyarısı, Trafik İşareti Tanıma, Uzun Far Yardımı, Kör Nokta Uyarısı ve Şeritten Ayrılma Uyarısı gibi Nissan Güvenlik Kalkanı teknolojileri dahil.

 

Otomobil, Taşıt Dinamik Kontrolü, Fren Yardımı, Aktif Biniş Kontrolü, Aktif İz Kontrolü, Aktif Motor Freni, Akıllı Park Yardımcısı, Yokuş Başlatma Yardımı ve Hareketli Nesne Algılama ile Akıllı Çevre Görünüm Monitörü ile de sunuluyor.

X-Trail 2.0 litre dizel standart olarak 17 inç alaşım jantlar ile birlikte geliyor. Seçilen donanım seviyelerinde standart olan ve diğerlerinde isteğe bağlı olan 19 inç alaşım jantlar takılmış araçlar için performans değerleri şöyle:

 

4x4 altı vitesli manuel
CO2: 153g / km
Yakıt:5.8 l / 100 km

 

4x2 X-Tronic CVT otomatik
CO2: 152g / km
Yakıt: 5.8 l / 100 km

 

4x4 X-Tronic CVT otomatik
CO2: 162g / km
Yakıt: 6.1 l / 100 km

Son Güncelleme : 23 Kasım 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo