Volkswagen on yıllık TRANSFORM 2025+ programını açıkladı

Ototeknikveri     23 Kasım 2016 01:37

Volkswagen kendisini yeniden konumlandırıyor. Volkswagen markası Yönetim Kurulu, önümüzdeki on yıl ve sonrasında markaya giden rotayı belirleyecek TRANSFORM 2025+ programını açıkladı.

Volkswagen on yıllık TRANSFORM 2025+ programını açıkladı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Volkswagen kendisini yeniden konumlandırıyor. Volkswagen markası Yönetim Kurulu, önümüzdeki on yıl ve sonrasında markaya giden rotayı belirleyecek TRANSFORM 2025+ programını açıkladı. Yeni strateji, verimlilik ve üretkenlikte önemli gelişmelerle desteklenen çeşitli bölgeler ve segmentler arasında daha net bir marka konumlandırma üzerinde duruyor. Aynı zamanda, marka e-mobilite ve bağlantıya büyük yatırımlar yapıyor olacak. Hevesli müşteriler, güvenceli bir gelecek, sürdürülebilir ulaşım ve yeni bir ekip kültürü yaratmak isteği Volkswagen markasının geleceğe olan yolculuğunun temelini oluşturacak. Firmanın dünya çapında uygulayacağı yeni vizyonunun mottosu "Volkswagen: İnsanları İleriye Taşıyor" olacak.

 

Volkswagen markası Yönetim Kurulu Başkanı Dr Herbert Diess, Wolfsburg'da konuyla ilgili şunları söyledi: "Hedeflerimiz yüksek ve strateji çok iddialı. Değişimden istifade etmek ve Volkswagen'i kararlılıkla yeni otomobil sektöründe lider yapmak istiyoruz. Önümüzdeki birkaç yıl içinde, Volkswagen kökten değişecek. Çok az şey şu an olduğu gibi kalacak. Bu yeni strateji büyük bir dönüşüm programı."

Üç aşamalı dönüşüm

Volkswagen markasının yeniden yapılanması, üç aşamada gerçekleştirilecek. İlk aşamada, 2020 yılına kadar, marka tamamen temel işlerini yeniden yapılandırıyor ve tüm değer akışında bir dönüşüm gerçekleştiriyor olacak. Aynı zamanda şirket yeni kabiliyetler geliştirecek. İkinci aşamada, 2025 yılına kadar, Volkswagen, önde gelen, kârlı ve yüksek satış hacimli bir otomobil üreticisi olarak geri kazandığı gücü ile e-mobilitede öncülük etmeyi düşünüyor. Bu aşamadaki strateji, örneğin yeni mobilite hizmetleri yoluyla daha geniş bir kazanç tabanı yaratmayı amaçlıyor. Volkswagen ayrıca, 2025'den sonra beklenen sektördeki büyük dönüşümü şekillendirmede önemli bir rol oynamayı planlıyor. Amaç, 2030'da yeni ulaşım dünyasında öncü bir rol oynamak.

 

Volkswagen, en yukarıyı hedefliyor

Yeni stratejinin en önemli unsuru markayı premium rakiplerin yanında, satış hacimlerinin en üst noktasında konumlandırmak. Bugüne kadar Volkswagen sadece Çin ve Avrupa'da satış listelerinde en üstte olma hedefine ulaştı. Gelecekte, Volkswagen, ilk aşamada bir SUV atağı ile, ikinci aşamada elektrikli taşıtlar dalgasıyla ve ürün stratejisinin yeniden düzenlenmesi yoluyla tüm dünyada bu konumu elde etmeyi amaçlıyor. Yeni stratejinin diğer bir unsuru, yeni bir tasarım konseptine sahip tek tip global marka sistemi.

E-mobilite atağı

Gelecekte, e-mobilite Volkswagen markasının çekirdeği olacak. Markanın CEO'su bu konuda "2020'den itibaren, büyük e-mobilite atağımızı başlatacağız. Çok satan bir üretici olarak elektrikli otomobil atılımında önemli bir rol oynamak istiyoruz. Bunu niş ürünler için değil, otomobil pazarının kalbi için hedefliyoruz. 2025 yılına kadar yılda bir milyon elektrikli otomobil satmak ve e-mobilitenin dünya pazarı lideri olmak istiyoruz. Gelecekteki elektrikli otomobillerimiz Volkswagen'in yeni simgesi olacak" dedi.

 

E-mobilite atağı, düşük hacimli, düşük kazançlı geleneksel modellerin ve model varyantlarının durdurulması da dahil olmak üzere bir dizi tedbirle finanse edilecek. Bu atılım için firma 2,5 milyar avroyu aşan bir fon oluşturacak.

Bağlanabilirlik teknolojilerinde liderlik

Volkswagen kendi dijital platformunu geliştirecek. Bu yaklaşımı benimseyen Volkswagen, bir yandan müşterilerine daha yakınlaşacak ve kapsamlı bir hizmet yelpazesiyle yeni kazanç potansiyelleri geliştirecek. Volkswagen 2025 yılında dünyada yaklaşık 80 milyon aktif kullanıcıya sahip olmyı bekliyor. Bu, markanın tüm otomotiv endüstrisinde önde gelen bir dijital ekosisteme sahip olacağı anlamına geliyor. Firma, ağa bağlı araçlarla ilgili servislerden elde ettiği satış gelirinin 2025 yılına kadar yılda yaklaşık 1 milyar avroya ulaşacağını ve bu alanın kazançlarına önemli bir katkı sunacağını öngörüyor.

 

Bazı bölgelere geri dönülecek

Kuzey Amerika'da, Volkswagen, niş tedarikçi konumundan kârlı ve büyük hacimli bir üretici konumuna doğru ilerleme niyetinde. Diess bu konuda şöyle konuştu: "ABD'deki faaliyetlerimizi önemli ölçüde hızlandıracağız. Ana odağımız büyük SUV'ler ve limuzinlerdeki ana segmentler üzerinde olacak. Bu segmentlerde ürün yelpazemizi genişleteceğiz. Daha sonra yeni elektrikli arabalarımızı Kuzey Amerika'ya götüreceğiz. Önümüzdeki birkaç yıl içinde elektrik altyapısına önemli yatırımlar yapacağız" dedi. MEB platformlu taşıtların yerel üretimi 2021'de başlayacak.

Çin'de, Volkswagen, ulaştığı lider konumunu güçlendirme niyetinde. Bu bir SUV atağı ve hızlı bir şekilde piyasaya sürülecek elektrikli araçlar ile sağlanacak. Volkswagen, Çin'de, güçlü bir şekilde büyümekte olan ekonomi segmentindeki potansiyelden yararlanmayı da hedefliyor. Hindistan, Güney Amerika ve Rusya gibi diğer büyük pazarlarda da ekonomi segmenti geliştirilecek.

 

Kurum kültürünün ve organizasyonun dönüşümü

Stratejik atılım kapsamlı bir örgütsel reformla desteklenecek. Yeniden yapılanma, çevikliği, daha güçlü bir girişimci ruhu, daha şeffaf bir tartışma kültürü, daha düz bir hiyerarşiyi ve daha esnek çalışma modellerini hedefleyecek. Bu, kazanç gücü, sürdürülebilirlik ve işveren olarak çekicilik gibi belirli hedeflerin yanı sıra yeni bir liderlik modeli ve geniş tabanlı entegrasyon kampanyası ile yeni bir kurumsal misyon tarafından desteklenecek.

 

Daha yüksek satış gelirleri ve daha düşük maliyetlerle kârlı büyüme

Markanın Yönetim Kurulu, TRANSFORM 2025+ programının tutarlı bir şekilde uygulanması sonucunda önümüzdeki 10 yıl içinde satış gelirlerinde önemli bir artış bekliyor. Aynı zamanda, markanın karlılığı önemli derecede gelişiyor. Faaliyet kar marjı 2015'te yüzde 2 iken 2020'de yüzde 4'e, 2025'te yüzde 6'ya yükselmesi ve 2025'ten sonra daha da iyileştirilmesi hedefleniyor.

Markanın geleceğini korumak için kârlılığa doğru atılan önemli bir adım da, 18 Kasım'da tanıtılan "gelecek paktı" olacak. Özellikle, "gelecek paktı", 2020 yılına kadar yılda 3,7 milyar avro kazanç hedefi üzerinde olumlu bir etkiye sahip olacak.

 

Önümüzdeki birkaç yıl içinde, Volkswagen markası yatırımlarını 4.5 milyar € civarında sabit tutacak. İyileştirilmiş işletme kazanç gücü ile birlikte, orta vadede net nakit akışı önemli ölçüde artacak.

 

 • Marka CEO'su Diess: Yeni bir Volkswagen yaratmak istiyoruz
 • Tutarlı yeniden yapılanma ve yeniden konumlandırma
 • Sürdürülebilir, kârlı büyümeye dönüş; 2025 yılına kadar işletme marjı yüzde 6'ya yükselecek
 • Multi-milyar euroluk yatırımlar: Volkswagen, 2025'e kadar e-mobilitede dünya pazarının lideri olacak ve endüstrinin en güçlü dijital ekosistemini geliştirecek
 • Bölgeler için geri dönüş planları

Son Güncelleme : 23 Kasım 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo