Koenigsegg ve Qoros'un 230 HP eksantriksiz motoru Guangzhou'da tanıtıldı

Ototeknikveri     23 Kasım 2016 05:10

Birkaç ay önce, Koenigsegg'in Qoros Auto ile birlikte eksantriksiz motor geliştirdiği açıklanmıştı. Şimdi ise bu teknoloji 2016 Guangzhou Otomobil Fuarı'nda tanıtılıyor.

Koenigsegg ve Qoros'un 230 HP eksantriksiz motoru Guangzhou'da tanıtıldı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Motor, geleneksel eksantrik mili tabanlı yöntem yerine şirketin Pnömatik-Hidrolik-Elektrik-Aktüatörünü kullanarak seri üretime yönelik dünyanın ilk FreeValve motoru oldu. Koenigsegg'e göre, 1.6 litrelik turbo motor 230 beygir gücünde ve 320 Nm torka sahip. Motor benzer bir geleneksel motora kıyasla, güçte % 47 artış, torkda % 45 artış ve yakıt tasarrufunda %15 artış sağlayacak. Ayrıca, gaz kelebeği, zamanlama dişlisi, pre-katalitik konvertör sistemleri, direkt enjeksiyon sistemleri ve benzerlerine de gerek bırakmadığı için motor 20 kilogram daha hafif, daha kompakt ve (muhtemelen) daha ucuz olacak.

FreeValve AB'nin CEO'su Urban Carlson, yeni motor için "FreeValve teknolojisi yıllarca süren test ve iyileştirme işlemlerinden geçti ancak sonuçlar son derece tatmin edici oldu. Bu üretim amaçlı motor, Qoros'a emisyon, maliyet ve ağırlık açısından önemli tasarruf sağlıyor. Yakıt tüketimini gerçekten azaltırken hem araçta hem de güçte ve torkta % 50'lik bir artış sağlayarak araç sahiplerine çığır açan avantajlar sunuyor." dedi.

 

Motor, Qoros 3 hatchback otomobilin içerisinde sergilendi; Çinli otomobil üreticisi, teknolojiyi daha da geliştirmek için bir test motoru filosu kullanacak.

Son Güncelleme : 24 Kasım 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo