Mazda, yeni Mazda CX-5'in üretimini başlattı

Ototeknikveri     30 Kasım 2016 01:16

Mazda Motor Corporation, şirketin Hiroşima'daki genel merkezi yakınında bulunan 2 no'lu Ujina fabrikasında, dün yeni Mazda CX-5 crossover SUV üretimine başladı.

Mazda, yeni Mazda CX-5'in üretimini başlattı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Mazda Motor Corporation, şirketin Hiroşima'daki genel merkezi yakınında bulunan 2 no'lu Ujina fabrikasında, dün yeni Mazda CX-5 crossover SUV üretimine başladı. Model, küresel pazara sunulmadan önce Şubat ayında Japonya'da satışa çıkacak. Kasım 2011'de üretimine başlanan ilk nesil CX-5 ile birlikte, SKYACTIV teknolojisi* 1 ve KODO tasarımı da modellerde yer almaya başlamıştı. Nisan 2015'te toplam üretim 1 milyon adete ulaştı ve CX-5, Mazda3'ten sonra (Axela olarak da biliniyor) bir milyon sınırını geçen ikinci en çok satan Mazda oldu. Bu yılın Ekim ayı sonunda modelin toplam üretimi yaklaşık 1.57 milyon adete ulaştı.* 2 CX-5, piyasaya sunulmasından bu yana her yıl artan küresel satışlarla Mazda'nın yıllık satış hacminin yaklaşık dörtte birini oluşturan bir çekirdek model haline geldi.

 

Yeni CX-5'in geliştirme sürecinde sloganı "tüm müşterilerin keyif alacağı bir SUV" oldu ve Mazda, sadece sürücünün değil, aynı zamanda kabinde bulunan herkesin kullanmaktan keyif alacağı bir otomobil yarattı. Mazda, yüksek kaliteli taşıt üretimi başta olmak üzere çok çeşitli alanlarda insanların hayatlarını zenginleştirme hedefiyle çalışıyor ve daima müşterilerle marka arasında güçlü bir duygusal bağ yaratmayı amaçlıyor.

 

* 1 SKYACTIV, Mazda’nın yeni nesil teknolojilerini, benzinli ve dizel motorlarını, şanzımanlarını, kaporta ve şasilerini kapsayan, sürüş keyfi ve üstün güvenliği çevresel duyarlılıkla birlikte sunmaya işaret eden bir şemsiye terim. SKYACTIV teknolojileri firmanın uzun vadeli Zoom-Zoom sürdürülebilir teknoloji geliştirme vizyonunu yansıtıyor.

* 2 Şirket kayıtlarına dayanmaktadır.

Son Güncelleme : 01 Aralık 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo