Sportif Kia Sedan K8 tamamen kamuflajsız görüntülendi

Ototeknikveri     30 Kasım 2016 02:10

VW'nin CC modelinin yerine çıkaracağı Arteon gibi modeller ile rekabet edecek yeni sportif Kia modeli Detroit NAIAS 2017’de tanıtılabilir.

Sportif Kia Sedan K8 tamamen kamuflajsız görüntülendi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

2011 Frankfurt Otomobil Fuarı'nda Kia, dört kapılı kompakt bir spor sedan modeli olan Kia GT konseptini tanıtmıştı. Bu, firmanın ilk arkadan çekişli konsept otomobiliydi. Bundan beş yıl sonra, şimdi, konsept bir üretim versiyonuna dönüştü ve tamamen kamuflajsız görüntüleri Kore’den internete sızdı. Kia CK kod adı verilen üretim versiyonu, Kore’de K8 adı ile, firmanın alfanümerik isimler kullanmadığı diğer ülkelerde ise Kia Stinger adı ile satılabilir. Ön cephede, Kia K8 herhangi bir business sedan modele benziyor fakat yanlara doğru ilerledikçe giderek daha etkileyici bir görünüm veriyor, bunu aniden kesilen kısa arka taraf tamamlıyor. Zarif pencereler ve farklı kaporta stili Kia'nın rekabet için VW Arteon, BMW 4 Serisi Gran Coupe ve Audi A5 Sportback'i hedeflediğini ima ediyor. Krom kaplı ve yuvarlak dörtlü egzoz boruları ve yan profildeki krom detaylar, birinci sınıf bir görünüm vermeyi amaçlıyor.

 

Kia K8, Genesis G70'in arkadan çekişli platformunu temel alıyor. Kaputun altında, Kuzey Amerika için bir V6 motoru var gibi görünürken, 2.0 litrelik bir T-GDi turboşarjlı dört silindirli benzinli motor, Avrupa ve küresel pazarlarda sunulabilir.

 

Kia Stinger'in ilk güncellemesinde bir benzinli-elektrikli hibrid / plug-in hibrid versiyon çıkabilir. Şirketin geçtiğimiz yıl 2020 yılına kadar 11 yeni çevre dostu model sunmayı planladığını duyurduğunu biliyoruz, dolayısıyla hibrid versiyon sürpriz olmayacak.

 

Kia K8 (Stinger) bloglardaki tahminlere göre, Ocak ayında gerçekleştirilecek NAIAS 2017'de (Detroit Uluslarası Kuzey Amerika Otomobil Fuarı) tanıtılacak.

Son Güncelleme : 01 Aralık 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo