Ford 2017’de otonom arabaları test etmeye başlıyor

Ototeknikveri     01 Aralık 2016 05:08

Sürücüsüz otomobiller test için Avrupa yollarına çıkmaya hazırlanıyor. Bu tip otomobillerin 2021 yılında seri üretime geçmesi planlanıyor.

Ford 2017’de otonom arabaları test etmeye başlıyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yeni 2017 Fiesta’nın tanıtımının yanı sıra Ford yeni yılda Avrupa’da otonom arabaların testlerine başlayacağını da duyurdu. Firma otonom teknolojilerini ABD’de Palo Alto Araştırma ve İnovasyon Merkezi’nde geliştiriyor. Burada geliştirme çalışmaları için modifiye edilmiş otuz Ford Fusion (Mondeo’nun ABD versiyonu) kullanılıyor. Ford 2021 yılı itibariyle direksiyonsuz ve pedalsız otomobillerini piyasaya çıkartmış olmak istiyor. Firma bu otomobilleri bireysel tüketicilere satmak yerine bir otomobil paylaşım şirketi (Uber benzeri) kuracak. Ford, 2017 yılından itibaren otonom sürüş sistemlerini Avrupa yollarında da test etmeye başlayacak. Avrupa’daki testlerin amacı bu direksiyonsuz otomobillerin sadece Kaliforniya otobanlarında değil tüm yol koşullarında istenen şekilde çalışmasını garantilemek. Ford Avrupa otonom sürüş yöneticisi Thomas Lukaszewicz “Avrupa’da yol koşulları ülkeden ülkeye değişiyor, trafik işaretleri, trafiğin akışı ve yolların yapıları farklı. Ayrıca Avrupa’da sürücülerin yoğun trafik bulunan yolları bisikletlilerle paylaştıklarını görüyoruz” diyor.

 

Ford İngiltere’de de bir dizi test yapacak. Bu ülkedeki testler firmanın Essex’deki mühendislik merkezinden, Avrupa’daki testler ise Almanya’nın Köln ve Aachen şehirlerindeki Ar-Ge merkezlerinden yönetilecek.

 

Ford testlerle ilgili yaptığı açıklamayla birlikte, gerçekleştirdiği bir anketin sonuçlarını da duyurdu. Firma tüketicilere sürücüsüz otomobillerde direksiyonu kontrol etmelerine gerek kalmadığı için ortaya çıkacak boş zamanda neler yapacaklarını sordu. Pek çok kişi yolculukta mobil telefonuyla ilgilenebileceğini, yemek yiyeceğini ya da TV izleyeceğini söyledi. Cevaplar arasında en ilginç olan ise ebeveynlerin %16’sının çocuklarını sürücüsüz bir otomobille okula göndermekten mutluluk duyacaklarını belirtmesi oldu.

Son Güncelleme : 02 Aralık 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo