Ford “Active” serisi ile Avrupa’da SUV stili versiyonlarını arttıracak

Ototeknikveri     01 Aralık 2016 06:50

Ford “Active” adı altında mevcut modelleri için SUV stili versiyonlar çıkartarak yüksek binişli taşıtlar isteyen müşterilere hitap edecek.

Ford “Active” serisi ile Avrupa’da SUV stili versiyonlarını arttıracak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yeni Fiesta yüksek biniş pozisyonuna sahip Active versiyonuyla gelen ilk model olacak. Bu versiyonda tavanda portbagaj ve ilave kaporta kaplamaları bulunacak. Diğer modellerin Active versiyonları da önümüzdeki bir kaç yıl içinde çıkacak.Ford Avrupa’nın üretim geliştirme şefi Joe Bakaj, tasarımını sevdikleri için insanların crossover ve SUV’ler satın almaya devam ettiklerini, bu yüzden müşterilerin bu yöndeki talebine cevap vermeyi sürdüreceklerini belirtti. Bakaj “Bir çok kişinin şık bir Fiesta denince akıllarına böyle bir tasarım geldiği sonucuna vardık” dedi. Crossover stili büyük otomobillerde yarı kompaktlarda olduğundan daha popüler ancak segmentteki daha önce gördüğümüz örnekler Rover 25 Streetwise ve Citroen C3 XTR’yi de kapsıyor.

 

Ford Avrupa’da Fiesta, Focus ve Mondeo gibi önemli modellerinin de crossover versiyonlarını çıkartmayı planladığının sinyallerini bu yıl başlarında vermişti. Ford Avrupa’nın eski yöneticilerinden Barb Samarzdich Mart ayında yaptığı açıklamada tam anlamıyla SUV olmayan ancak buna yakın, aktif ve dayanıklı bir görünüme sahip modellerde büyük potansiyel gördüklerini belirtmişti.

 

Bu stil Audi A6 Allroad ile popüler oldu ve diğer Avrupa markalarına da yayıldı. VW Passat Alltrack, Skoda Octavia Scout ve Opel Insignia Country Tourer de akımın popüler örneklerinden.

Son Güncelleme : 02 Aralık 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo