Subaru’nun EyeSight sistemli modellerine güvenlikten tam not

Ototeknikveri     01 Aralık 2016 11:01

Subaru EyeSight sürüş yardımı sistemiyle donatılmış yeni Impreza, Legacy, Outback, Forester, Levorg ve WRX S4 modellerinin Japonya NCAP’ten (Japonya Yeni Otomobil Değerlendirme Programı) en yüksek güvenlik notu olan ASV++ aldığını duyurdu.

Subaru’nun EyeSight sistemli modellerine güvenlikten tam not
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Otomobilden otomobile otonom acil durum frenine (AEBS) ilave olarak 2016 yılı değerlendirmesinde şeritten ayrılma uyarısı, arka görüntü takip sistemi ve otomobilden yayaya AEBS sistemi de test edildi. Otomobilden yayaya AEBS testi, otomobilin saatte 10 – 60 km arası hızda yolda bir yayayı simüle eden hedefe yaklaştığı bir senaryo için, sürücü uyarılarının ve çarpışma öncesi frenin etkinliğini değerlendiriyor. Test edilen tüm Subaru modelleri en yüksek not olan ASV++ aldı. Yeni Impreza 68.9, Legacy ve Outback 68.0, Forester 69.5, Levorg ve WRX S4 ise testten 68.5 puan aldı.

 

2014 yılında JNCAP önleyici güvenlik performansı değerlendirmesinin başlamasından bu yana, Subaru’nın tüm EyeSight ile donatılmış modelleri en yüksek JNCAP notuna layık görüldüler. Bu da EyeSight sistemine sahip Subaru otomobillerin güçlü güvenlik performansı sunduklarının bir kanıtı.

 

Standart EyeSight sürüş yardım sisteminin yanı sıra, yeni Impreza Japonya’da standart olarak yaya koruma hava yastığı ile geliyor. Bu hava yastığı kaza durumunda yayada oluşabilecek kafa yaralanmalarını önlüyor.

 

Subaru öncelikli, aktif, pasif ve kaza öncesi güvenlik teknolojilerini “odak noktası güvenlik” prensibi ile geliştirmeye devam edecek. Bu da firmanın tüm sürücüler ve yolcular için “keyif ve iç rahatlığı” prensibinin en önemli parçası.

Son Güncelleme : 02 Aralık 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo