Volkswagen Truck & Bus, Brezilya'ya yatırım yapıyor

Ototeknikveri     02 Aralık 2016 01:49

Yeni ürünler ve üretim modernizasyonu için 420 milyon euro yatırım yapılacak.

Volkswagen Truck & Bus, Brezilya'ya yatırım yapıyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Volkswagen Caminhões e Ônibus, şirketin şimdiye kadar gördüğü en büyük yatırım paketini açıkladı. Volkswagen Truck & Bus'ın Brezilya'daki ticari araç markası, ürün portföyünün yenilenmesi, Resende'daki tesisinin modernizasyonu ve bağlanabilirlik teknolojilerinin geliştirilmesi için önümüzdeki beş yıl içinde 420 milyon euro yatırım yapacak.

 

Volkswagen Truck & Bus CEO'su ve ticari araç faaliyetlerinden sorumlu Volkswagen AG Yönetim Kurulu Üyesi Andreas Renschler, yatırımın arkasındaki nedenlerle ilgili şunları söyledi: "Şu anki piyasa durumuna rağmen Brezilya kamyonlar ve otobüsler için önemli bir pazar. Burası Alman sanayisi için her zaman önemli oldu, öyle olmaya da devam edecek. Brezilya ekonomisi şu an sıkıntıda ancak önümüzdeki birkaç yıl içinde tekrar toparlanacağından eminim. Piyasa tekrar rayına oturduğunda bundan faydalanmak için hazır olmalıyız, dolayısıyla mükemmel ürünler sunmak ve modern üretim yapmak için yatırım yapacağız. Latin Amerika bölgesinin tamamı büyüme stratejimizde önemli bir rol oynuyor. "

 

Volkswagen Caminhões e Ônibus 13 yıldır Brezilya'daki kamyon satış pazarını yönetiyor. Resende tesisinde, şirket personeli, modüler bir üretim sistemi ile tedarikçilerle görev paylaşımı yaparak yakın işbirliği içerisinde çalışıyor. Şirketin CEO'su Roberto Cortes, şu anki zorlu ekonomik koşullarda bunu önemli bir avantaj olarak görüyor: "35 yıldır Volkswagen markalı kamyon ve otobüs satıyoruz ve Resende'deki tesisimiz 20 yıldır faaliyette. Yedi ortak firma ile birlikte tek çatı altında çalıştığımız yenilikçi üretim konseptimiz sayesinde, mevcut krizin üstesinden gelmek için gerekli önlemleri almayı ve kriz sonrasına hazır olmayı başardık." dedi.

 

Andreas Renschler, aynı zamanda Alman Sanayiciler Latin Amerika Federasyonu Başkanı olarak, Roberto Cortes ile birlikte, planlanan yatırımlar hakkında Brezilya Devlet Başkanı Başkan Michel Temer'i bilgilendirdi. Renschler, "Alman şirketleri uzun vadeli düşünür. Yeni piyasalara giren ilk şirketler olmayabiliriz ancak nereye gidersek gidelim biz de zor zamanlara rastlayabiliyoruz ve sebat ediyoruz. Brezilya on yıllardır çok başarılı iş ilişkilerine sahip olduğumuz bir ülke. Bu ilişkileri devam ettireceğiz. İşte bu yüzden Volkswagen Caminhões e Ônibus'a yeni yatırımlarla ülkeye olan bağlılığımızı güçlendiriyoruz" dedi.

Son Güncelleme : 02 Aralık 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo