Volkswagen Atlas Avrupa'ya geliyor

Ototeknikveri     04 Aralık 2016 08:01

ABD ve Çin pazarları için hazırlandıktan sonra, VW Atlas SUV ürününü bazı Avrupa ülkelerinde de satma seçeneğini değerlendiriyor.

Volkswagen Atlas Avrupa'ya geliyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Volkswagen Atlas yedi koltuklu büyük SUV, Avrupa'da satışa çıkabilir. Volkswagen büyük otomobiller ürün serisi başkanı Elmar-Marius Licharz, firmanın Atlas'ı bazı Avrupa ülkelerinde satma seçeneğini değerlendirdiğini açıkladı ve şunları söyledi: "Avrupa'yı düşünüyoruz. Çoğu bölge için Touareg doğru araç, ancak kesinlikle Atlas'ın da popüler olabileceğini düşündüğümüz Rusya ve Orta Doğu gibi pazarlar var. Atlas oldukça büyük, -hatta bazı Avrupa ülkeleri için fazla büyük bile olabilir- dolayısıyla muhtemel talebi değerlendirmeliyiz. Bunu yapmayı seçersek Chattanooga fabrikasında yedek kapasitemiz de var". Atlas, ABD'de iki motor seçeneği ile geliyor: 240 hp çıkış gücüne sahip 2.0 litrelik dört silindirli benzinli turboşarjlı motor ve 280 hp'lik 3.6 litrelik altı silindirli VR6. Licharz, Avrupa'da satılabilmesi için modelin dizel motorlarla da sunulması gerektiğini belirtti ve bunun için 190 hp 2.0 TDI motor üzerinde durduklarını söyledi. Licharz "Şimdilik sadece düşünme aşamasındayız ancak mümkün" dedi.

 

Atlas, Volkswagen Grubu'nun MQB mimarisine dayanıyor ancak bu mimariyi paylaştığı modellerden önemli ölçüde daha büyük. 4922 mm uzunluğundaki Atlas, Skoda Kodiaq'dan 225 mm daha uzun, hatta mevcut en büyük VW SUV olan Touareg'den 121 mm daha uzun. Atlas, 1979 mm genişliğinde ve 1767 mm yüksekliğinde. Bu ölçüleriyle Touareg'den 38 mm daha geniş ve 35 mm daha yüksek. Atlas sadece Avrupa'da satışa sunulan VW binek otomobillerden daha büyük olmakla kalmıyor, aynı zamanda Volkswagen'in en büyük ABD modeli.

 

ABD'de Atlas, Touareg modelinin fiyatını düşürecek.

Son Güncelleme : 04 Aralık 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo