Mercedes, yeni dijital aydınlatma teknolojisini tanıttı

Ototeknikveri     04 Aralık 2016 10:53

Yeni Mercedes teknolojisi, yaya geçitleri gibi aydınlatılmış sembolleri yola yansıtabilecek ve firmanın gelecekteki modellerinde yer alacak.

Mercedes, yeni dijital aydınlatma teknolojisini tanıttı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Mercedes-Benz gelecekteki modellerinde yer alacak yeni far teknolojilerini tanıttı. Dijital ışıklar, yaya geçitleri, dur işaretleri gibi aydınlatılmış sembolleri yola yansıtabilecek. Digital Light isimli yeni sistemde bulunan yüksek çözünürlüklü projeksiyon teknolojisi far başına bir milyondan fazla mikro ayna kullanıyor ve daha önce ilk olarak F015 araştırma otomobilinde kullanıldı. Yeni farlar, hem kamera hem de radar sensörlerinin yanı sıra Mercedes-Benz tarafından geliştirilen algoritmaları kullanarak, diğer yol kullanıcılarını belirleyebiliyor ve ışık dağılımını çevreye uyarlayabiliyor. Yeni projektör teknolojisi ve kontrol yazılımı, Digital Light'ın diğer yol kullanıcılarını tanımasına ve göz kamaştırmamak için uzun far yoğunluğunu ayarlamasına olanak veriyor.

 

Daimler kaporta geliştirme ve araç işletim sistemleri yöneticisi Gunter Fischer yeni teknoloji için "Sadece iyi aydınlatan uzun farlar değil, göz kamaştırmadan optimum görüş ve maksimum parlaklık elde etmek istiyoruz. Sürüş yardımı sistemleri ve diğer yol kullanıcılarıyla iletişim, geceleri sürüş esnasında güvenliği önemli ölçüde arttırıyor" dedi.

 

Birkaç Mercedes-Benz modelinde zaten sunulan Multi Beam far teknolojisi üzerine kurulan yeni nesil Digital Light farlar, birim başına 1024 tek tek harekete geçirilebilen LED çipi bulunan -araç başına toplam 8192 LED- dört ışık noktasına sahip.

 

Mercedes-Benz, zaten Audi ve BMW tarafından sunulan lazer ışık teknolojisini kullanmaktan kaçınarak, geliştirdiği yeni ışık teknolojisinin sürücüye ve diğer yol kullanıcılarına daha fazla fayda sağladığını iddia ediyor. Fischer bunun için "Bizim teknolojimizi ayıran faktör fardaki teknoloji değil, arkasındaki dijital zeka" diyor.

 

F015 araştırma aracında ilk kez kullanılan sistemde, ışıklar yüksek çözünürlüklü sembolleri yol yüzeyine yansıtabiliyor; örneğin araçta bulunan sensörler yolun kenarındaki yayaları tanımlarsa, farlar yayaya yol vermek için yaya geçiti sembolünü yola yansıtıyor. 

 

Dur işaretleri, buzlanma uyarıları ve mesafe kılavuzları gibi diğer aydınlatmalı sembollerin de Digital Light farların üretim versiyonlarında sunulması bekleniyor.

Son Güncelleme : 05 Aralık 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo