VOLVO'NUN YENİ MOTORLARI; DRİVE-E VE 8 İLERİ OTOMATİK ŞANZIMAN

Ototeknikveri     20 Ağustos 2013 11:08

Volvo farklı güç seviyesine sahip iki yeni motorla, tüm gamını yeniliyor.

VOLVO'NUN YENİ MOTORLARI; DRİVE-E VE 8 İLERİ OTOMATİK ŞANZIMAN
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Geçtiğimiz günlerde tüm modellerini makyaj operasyonu ile güncelleyen Volvo, uzun zamandır ipuçları verdiği yeni motor ve şanzıman teknolojileri hakkında somut adımlar atmaya başladı. DRIVE-E adını verdiği motor teknolojisiyle, dört silindirden fazlasına veda eden Volvo, bir dizel bir de benzinli motorunun farklı güçlerdeki versiyonlarıyla, 8 güncel motorunun yerini dolduracak. İlk olarak bu yılın sonbaharında satışa sunulacak, iki litre hacimli üç yeni motorun, birisi yeni geliştirilen i-Art teknolojisine sahip dizel olacak. Benzinli seçeneklerden güçlü olanı ise turbo ve kompresör kombinasyonuna sahip olacak. 

Konu ile ilgili görüşlerini bildiren, Volvo Cars Güç Sistemleri Mühendislik Başkan Yardımcısı Derek Crabb, yeni teknolojiye sahip dört silindir motorlar ile, daha yüksek silindirli eski motorlar kadar performansı, daha düşük yakıt ekonomisi ile elde edttiklerini belirtti. Ayrıca yeni motorlara entegre edilebilecek plug-in hibrid teknolojisi sayesinde verim ve performansta daha fazla iyileşme elde ettikleri de sözlerine ekledi. 

Geliştirme aşamasında, Volvo Motor Mimarisi ( Volvo Engine Architecture: VEA) adı verilen çalışmalar sonucunda ortaya çıkan, DRIVE-E motor yelpazesi, temel olarak, bir common rail dizel ve bir direkt enjeksiyonlu benzinli iki dört silindirli motorun versiyonlarından oluşuyor. Üç platformlarda yer bulacak yeni sekiz motorun dizel olanları 120 hp ile 230 hp güç aralığında benzinli olanları ise 140 hp den başlayarak 300 hp'yi aşan güç seviyesinde olacak.

Turbo sistemi sayesinde farklı güç çıkışlarının elde edilebildiği yeni motorlardan, kullanılacak hibrid teknolojisi ile daha düşük yakıt tüketimi değerleri elde edilerek, tüm kullanıcların ihtiyaçlarını karşılabilmeyi hedefleyen Volvo, performans konusunda da iddialı. İlk olarak yeni S60, V60 ve XC60 FWD, seçeneğinde D4 motor kodu ile DRIVE-E teknolojisine sahip ilk dizel motora yer verecek Volvo, bu motordan 181 hp güç elde edeceğini belirtiyor. Yeni teknoloji sayesinde, 163 hp'lik güncel motora göre 17 hp daha fazla güç elde edilmiş olacak. Ardından S60 ve V60'ın önden çekili versiyonlarında 245 hp güç çıkışına sahip, T5 kodlu ve 306 hp güç çıkışına sahip, T6 kodlu yeni motorlara yer verilecek. 2.0 litre hacimli olacak bu benzinli motorlar ve D4 kodlu dizel motor, sürüş rafineliğine ve yakıt ekonomisine katkı sağlayacak, yeni sekiz vitesli otomatik şanzıman ile satışa sunulacak. 

Volvo DRIVE-E motor resim galerisi için lütfen tıklayınız.

Volvo DRIVE-E motor videosu için lütfen tıklayınız.

 

Son Güncelleme : 20 Ağustos 2013

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo