Toyota’dan 2017’de yeni hibrid sistemler

Ototeknikveri     07 Aralık 2016 01:56

Toyota ve Lexus hibrid sistemlerinin mühendisliğini yeniledi, performans ve verimliliklerini artırdı.

Toyota’dan 2017’de yeni hibrid sistemler
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Toyota 2017’den itibaren yeni Prius’tan başlayarak güncellediği hibrid sistemlerini kullanacak. Yeni hibrit sistemler daha tutumlu ve daha iyi performansa sahip. Toyota hibrit teknolojisini dizel motora bir alternatif olarak lanse etmeye devam ediyor. Yeni TNGA modüler platformunu kullanan tüm modeller güncellenen hibrid teknolojisiyle gelecek. Toyota ve Lexus modelleri için 2021 yılına kadar altı yeni hibrit sistem, ayrıca yeni geleneksel, otomatik ve CVT vitesler çıkarılacak (yeni Lexus LC500’deki on kademe otomatik dahil). Tanıtılacak ilk yeni motor tamamen güncellenen 2.5 litre dört silindirli benzinli motor olacak. Bu motor Lexus NX ve Toyota Rav4 Hybrid gibi modellerde kullanılıyor. Yüksek hızlı yanma ve gelişmiş termal verimlilik yakıt ekonomisini %20 artırırken yeni çok kademeli hibrit sistem hızlanma süresini kısaltıyor. Güç çıkışı da %10 artıyor.

 

Elektrikli motorun jeneratör olarak kullanılmayıp otomobile doğrudan güç verdiği plug-in hibrid taşıtlar için yeni bir sistem de Prius Prime ile birlikte gelecek. Yeni bir tür CVT vites de önümüzdeki beş yılda toplam 17 güç aktarım mekanizması kombinasyonuyla birlikte gelecek.

 

Tam elektrikli otomobiller de hale ürün planı içerisinde. Toyota hibrid teknolojisiyle ilgili iş gücünü beş yıl içinde %30 artırmayı planlıyor. Firmanın hedefi 2021 yılı itibariyle dünya çapında satılan otomobillerin %60’ının bu yeni güç aktarım mekanizmalarına sahip olması, böylece toplam CO2 emisyonlarının %15 düşmesi.

Son Güncelleme : 07 Aralık 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo