2017 Volkswagen Arteon fiyat, teknik özellikler ve fotoğraflar

Ototeknikveri     07 Aralık 2016 03:02

CC modelinin yerini alacak yeni Arteon executive sedan 2017 sonlarında satışa sunulmadan önce Mart ayında Cenevre'de tanıtılacak. En üst donanım seviyesi 280 hp güç çıkışına sahip olacak.

2017 Volkswagen Arteon fiyat, teknik özellikler ve fotoğraflar
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Güney Avrupa'da test esnasında görüntülenen Arteon, dizel skandalından bu yana son 12 ay içinde Volkswagen'in çıkarttığı ilk yeni model. Model Volkswagen'in ürün gamında mevcut Passat sedanın üzerinde konumlanacak.

 

Daha pratik

Volkswagen, Arteon'un MQB platformunun büyütülmüş bir versiyonunu temel aldığını ve bu ayın başlarında üretimi sona eren CC dört kapılı coupe modelinden 50 mm daha uzun olacağını doğruladı. CC, Alman üreticinin daha az satılan modellerinden biriydi, 2015'te İngiltere'de sadece 4 bin adet satıldı. Ancak VW, daha pratik Arteon'un Avrupa'da popüler olmasını umuyor.

 

Arka koltuklar katlandığında 1700 litrelik bagajı ve arkadaki yolcular için CC'den daha fazla bacak mesafesi Arteon'un avantajları.

Motor ve şanzımanlar

BMW 4 Serisi Gran Coupé'nin rakibi olarak gösterilen Arteon, dört silindirli turboşarjlı benzinli ve dizel motor seçeneklerine sahip olacak. En güçlü benzinli motor 280 hp güç üretecek. Skoda Superb 280 ve Seat Leon Cupra 280'de de aynı motor bulunuyor. Arteon, yedi vitesli yeni bir DSG şanzımanı kullanan ilk model olacak ve önden veya dört tekerden çekiş seçenekleri ile sunulacak. En üst donanım seviyesinde dört çekişli sürüş sistemi standart olacak.

 

Arteon'un tasarımı, geçen yıl Cenevre'de ilk kez tanıtılan Sport Coupé GTE konsept otomobilinden en azından kısmen esinlenmiş gibi görünüyor. Bu otomobil, 3.0 litrelik bir V6 benzinli motor ve bir elektrikli motoru bulunan bir hibrid idi. Bu hibrid sistem Arteon lansmanında kullanılamayacak ancak VW daha sonra hibrid bir versiyon da sunabileceğini reddetmedi. Elektrikli motor gelecekte Arteon'un dört silindirli motorlarından biriyle birlikte sunulabilir veya Passat GTE'nin hibrid sistemi alınabilir.

 

Teknoloji

İç kabinde yeni Active Info Display multimedya teknolojisi - Audi Sanal Kokpit'in VW versiyonu - ve en güncel sürüş yardım teknolojileri sunulacak. Volkswagen ayrıntıları henüz açıklamıyor ancak modelin Volkswagen'in teknoloji vitrini olacağı, şerit yardımı gibi otonom sürüş teknolojileri, gelişmiş otomatik gaz ve fren sistemleri gibi yeniliklerle geleceği tahmin ediliyor.

 

Tasarım ve donanım seviyeleri

VW, Arteon'un "oldukça etkileyici, yatay olarak vurgulanan bir görünüm" ile geleceğini belirtiyor. Arteon, bu görünümün bir parçası olarak, daha büyük bir ön panjur ve 3B tasarımlı LED ışıklarla gelecek. VW, otomobilin çerçevesiz pencereleri için "bir grand tourer otomobilin tipik üslup unsurlarını yansıtıyor" derken arkada da büyük bir bagaj göze çarpıyor.

Araba Avrupa'da iki donanım seviyesinde sunulacak, üst seviye R-Line olacak. Volkswagen Dış Tasarımcısı Tobias Sühlmann yeni model için "İlk bakışta Arteon, etkileyici tasarımı sayesinde heyecan uyandırıyor, ardından pratik özellikleriyle sürprizler yaşatıyor. Bu kombinasyon eşsiz." diyor.

 

Arteon'un sanatı çağrıştıran ismi (İngilizce sanat anlamına gelen "art") aynı zamanda Çin'e özel executive sedan Phideon modeli ile uyumlu.

 

Fiyatlandırma ve satış tarihi

Gelecek yıl Cenevre'de Arteon'un ilk tanıtımını takiben, önümüzdeki yaz için tam bir piyasa lansmanı yapılması planlanıyor. Arteon, Almanya'da üretilecek ve 2017 yılının ikinci yarısında Avrupa'da satışa çıkacak. Modelin başlangıç fiyatı Almanya'da 35.000 € civarında olacak. Bu da önceki CC modelinden yaklaşık 5.300 € daha fazla.

 

Avrupa Arteon'un ilk hedef pazarı, ancak sonrasında Ortadoğu, Çin ve ABD'de de sunulacak. Volkswagen Arteon ismini şu ana kadar sadece Almanya'da tescil ettirdi.

Son Güncelleme : 07 Aralık 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo