Adı herşeyi anlatıyor: İşte yeni Opel Insignia Grand Sport

Ototeknikveri     07 Aralık 2016 08:50

Opel'in Avrupa medya sitesinden yapılan resmi açıklama yeni Opel Insignia Grand Sport'un ilk detaylarını gün yüzüne çıkarttı. Opel Insignia Grand Sport' Mart 2017’de Cenevre Uluslararası Otomobil Fuarı’nda tanıtılacak.

Adı herşeyi anlatıyor: İşte yeni Opel Insignia Grand Sport
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

2009’da yılın otomobili seçilen ve 900 binden fazla satan ilk nesil Insignia’nın ardından, şimdi tamamen yeni mimarisi ve yeni özellikleriyle Insignia Grand Sport karşımızda. Yeni Insignia Grand Sport’un aks aralığı 92 mm uzatılmış, bu sayede çok daha geniş iç kabin özellikle arka yolcular için konfor sunuyor. Yeni Insignia Grand Sport atletik boyutları, uzun, alçak ve şık silueti ile coupe zerafeti ve üst sınıf otomobillerin heybetli duruşunu birarada taşıyor. Bu etkileyici görünüm sınıf lideri aerodinamikler ve sdece 0.26 hava sürtünme katsayısı ile birlikte geliyor. İç kabinde modern, şık ve pratik bir kontrol paneli, ayrıca üç santimetre daha alçak oturma pozisyonu sürücüye konforlu ve yol ile daha fazla bütünleşebildiği bir sürüş deneyimi veriyor.

 

Yeni Insignia Grand Sport sadece görünüşüyle değil performansıyla da dinamik. Opel Astra’da olduğu gibi yeni Insignia’nın da geliştirme sürecinde verimlilik odak noktası olmuş. Optimize edilmiş boyutlandırma ve hafif materyallerin kullanımı otomobili 175 kilometre hafifletmiş, bu da daha kaliteli ve kıvrak bir sürüş anlamına geliyor. Tork yönlendirme özelliğine sahip dört çekişli sürüş sistemi (segmentinin en iyisi) veya yeni sekiz kademe otomatik vites gibi yeni ve yüksek teknolojili özellikler sürücülere avantaj sağlıyor.

 

Insignia Grand Sport sürüşü daha güvenli, daha sakin ve daha konforlu hale getiren modern teknolojilere sahip. Astra’nın LED matriks uyumlanabilir aydınlatma sistemini kullanan Opel mühendisleri Insignia için IntelliLux LED aydınlatmayı geliştirdi. Insignia artık daha güçlü bir aydınlatmaya sahip, uzun farların erişim mesafesi ise 400 metreye ulaştı.

Otomatik direksiyon düzeltme fonksiyonuna sahip Şerit Koruma Asistanı, ön cama yansıtılan sanal yönetim paneli (head-up display), 360° kamera, AGR sertifikalı özel koltuklar, ön ve arka koltuk ısıtması, ısıtmalı ön cam gibi özellikler Insignia’nın konforunu ve güvenliğini artırıyor. Olağanüstü multimedya ve bağlanabilirlik özellikleri de IntelliLink sistemleri ve kişisel bağlanabilirlik ve hizmet asistanı Opel OnStar sayesinde yeni Insignia’da. Yeni Insignia Grand Sport sadece yolcuların güvenliğini değil yaya güvenliğini de düşünüyor. Çarpışma durumunda alüminyum kaput çok hızlı bir şekilde yükselerek sert motor parçaları ile teması önlüyor ve korumayı artırıyor.

 

Opel CEO’su Dr. Karl-Thomas Neumann Yeni Insignia Grand Sport için şunları söyledi: “Opel yeni Insignia Grand Sport ile bir kez daha sektörde çığır açıyor. Yeni amiral gemimiz önemli özelliklerinin çoğunu başarılı kardeşi Astra’dan alarak daha ileri bir seviyeye taşıyor. Insignia’nın sınıfında bu kadar çok ulta modern teknolojiye sahip başka otomobil yok. Hafif, kıvrak ve sürüşü olağanüstü bir otomobil yarattık. Tasarımcılarımız üst sınıflardaki otomobillerde bile zor bulunan bir şıklık ve atletiklik kombinasyonu yakaladı. Yeni Insignia gerçekten yükseklere uzanıyor. Grand Sport adının hakkını veriyor”.

 

Saf Duygu: Monza Konseptinden esinlenerek yaratılan tasarım

Çok beğenilen Monza Concept'in yeni Insignia Grand Sport'un iç ve dış tasarımının arkasındaki ilham kaynağı olduğu bir gerçek. Tasarımcılar Opel'in yeni amiral gemisini yaratırken, Monza modeli tasarım stüdyosunda duruyordu. Görevleri, yeni Insignia'yı konsept otomobil kadar lüks, ince ve atletik hale getirmekti.

 

Başarılı sonuç ortada. Yeni Insignia Grand Sport hafif ve kıvrak görünüyor. Selefi ile karşılaştırıldığında boyutunda marjinal bir büyüme (4897 mm) olmasına rağmen, iskelet 60 kg daha hafif. Yeni nesil önceki modelden toplamda 175 kilogram daha az ağırlığa sahip. Tamamen yeni mimari ile, aks mesafesi 92 milimetreye kadar uzarken, ön ve arka çıkıntılar makul bir şekilde azaltılmış ve tekerlek izleri 11 milimetre kadar genişlemiş. Insignia Grand Sport arkadan çekişli üst sınıf otomobillere özgü boyutlara sahip. 29 milimetre daha alçak, eğimli bir tavan çizgisi, Insignia'nın etkileyici tasarımını pekiştiriyor ve bir coupé'nin atletik ve zarif siluetini veriyor.

Dikkat çeken ön panjur ve doğrudan Monza Concept'ten esinlenilen ince farlar, ön kısmın geniş görünümünü pekiştiriyor ve iddialı bir hava kazandırıyor. Ön panjur önceki modelden daha aşağıda konumlanmış ve otomobilin sağlam duruşunu daha da vurguluyor.

 

Yan cam grafikleri, üst krom şeritle birlikte geliyor ve coupé benzeri tavan çizgisi arabanın genişleyen görünümünü vurguluyor. Kapı altlarındaki kesik izi otomobilin arka kısmına dikkat çekiyor. Yeni Insignia Grand Sport, şık olduğu kadar 0.26 hava sürtünme katsayısı ile sınıfının en aerodinamik otomobillerinden birisi.

 

Arkadaki net, basit çizgiler ile ince, şık, çift kanatlı LED imzası da arabaya daha geniş bir görünüm kazandırıyor. Yeni tasarlanmış, orta üst kısımda monte edilmiş LED stop lambası tavan çizgisine entegre edilmiş ve arka kısma teknolojik bir görünüm katıyor.

 

Firmanın Avrupa Tasarım Yöneticisi Mark Adams yeni Insignia'nın tasarımı için şunları söyledi: "Her bir detayın yanı sıra, boyutların da yeni Insignia Grand Sport'ta lüks bir kalite hissi sunmasını istedik. Tasarım akıcı çizgileri ve ince yüzeyleri keskin ve hassas çizgilerle birleştirerek etkileyici orantılar sunuyor, otomobil gerçekte olduğundan daha uzun, daha alçak ve daha geniş ve kesinlikle daha lüks görünüyor. Her tasarım özelliği, teknik bilgi birikimi ve en üst düzeyde kaliteyi yansıtıyor. Yeni Insignia üst sınıftan lüks otomobillerin havasına sahip ."

 

Ayrıntılara gösterilen özen otomobilin içinde de kendisini belli ediyor. Kokpit, Opel'in "heykel sanatı Alman mükemmelciliği ile buluşturuyor" mottosu ile ortaya koyduğu tasarım felsefesini açık bir şekilde yansıtıyor. Kontrol paneli yumuşak şekillendirilmiş yüzeyler, sürücü odaklı yaklaşım, geniş ve yatay bir yerleşim ile öne çıkıyor. Genel tasarım verimlilik, hassaslık ve ferahlık duygusunu yansıtıyor. Arka yolcular yeni tasarımdan ve büyüyen boyutlardan azami fayda sağlıyorlar. Uzatılmış aks mesafesi ve yeni boyutlar 32 milimetre daha fazla kalça yüksekliği, 25 milimetre daha fazla omuz ve diz boşluğu ve 8 milimetre daha fazla baş boşluğu sağlıyor. Bagaj hacmi 490 ila 1,450 litre arasında, bu da oldukça etkileyici. Kokpit, üç santimetre daha alçak oturma konumuyla daha iyi sürüş entegrasyonu sağlıyor, daha sportif, daha ilgi çekici ve yoğun bir sürüş deneyimi kazandırıyor. Orta konsol lüks bir his veriyor. Düzgün ve net hatlar, heykelsi yüzeyler ve yumuşak dokunma hissi, birinci sınıf işçilik, tüm dokunulan bölgelerdeki birinci sınıf malzemeler, otomobilin zarif ve lüks havasını tamamlıyor.

Kontrol araçlarına ve multimedya arayüzüne çok dikkat edilmiş. IntelliLink sisteminin çerçevesiz dokunmatik ekranı sofistike ve teknolojik bir nitelik taşıyor. Arayüzü basitleştirmek için birçok fonksiyon dokunmatik ekran aracılığıyla kontrol edilirken, üç fonksiyonel kontrol bölgesi hızlı ve sezgisel operasyonlara izin verecek şekilde tasarlanmış. Multimedya sisteminin ana fonksiyonları için üst kısım, klima ve ısıtma kontrolleri için orta kısım, sürüş yardım sistemleri için ise alttaki kontrol araçları kullanılabiliyor. Bu çok net yerleşim, sürücülerin ve yolcuların en önemli işlevleri bulmak için dokunmatik ekranda alt menülere dalmaktan kaçınmalarını sağlıyor.

 

Yeni teknolojilerle daha fazla sürüş keyfi

Yeni Insignia Grand Sport’un sürüşü en az görüntüsü kadar dinamik. Yeni model, 2017’de pazara sunulduğunda son nesil turbo motorlar ve şanzımanlar ile gelecek. Sürtünmesi azaltılmış, verimli sekiz ileri yeni otomatik vites öne çıkanlar arasında. Öncelikle sadece dört çeker sistemlerle birlikte sunulacak bu yeni vites, sınıfında lider vites değiştirme konforu sunacak. Yeni Insignia Grand Sport’un akıllı tork vektörleme yeteneğine sahip yeni dört çeker sistemi ise sınıfındaki en sofistike sistem.

 

Daha da geliştirilen FlexRide şasi, her sürüş tarzına göre uyum sağlayacak ideal sürüşün temelini sağlıyor. Sistem; amortisörleri, direksiyonu, gaz tepkisini ve otomatik vites seçeneğinde vites değiştirme noktalarını sürücünün belirlediği “Standard,” “Sport” ya da “Tour” modlarına uyumlu olarak değiştiriyor. Seçilen moda göre direksiyon ve gaz tepkileri değişiyor ve ESP daha geç ya da erken devreye giriyor. Yeni merkezi “Sürül Modu Kontrolü” yazılımı uyumlanabilir şasinin kalbi ve ruhunu oluşturuyor. Sistem sensörlerden ve ayarlardan gelen verileri sürekli analiz ederek kişisel sürüş stilini tanıyor.

 

Etkileyici sürüş yardım sistemleri ile üst düzey güvenlik

Yeni Insignia Grand Sport’un öne çıkan özelliklerinden birisi de yeni nesil LED teknolojisi ile Opel mühendisleri tarafından geliştirilen Opel’in yenilikçi ve ödüllü adaptif IntelliLux LED® Matrix farlarının ikinci nesli. Uzun farların artık dikey olarak yerleştirilmiş 32 bölmesi bulunuyor. Bu rakam Astra’dakinin iki katı.

 

Yeni farların yanı sıra Yeni Insignia Grand Sport’ta aşağıdaki sürücü destek sistemleri de mevcut:

 

Sanal Kontrol Paneli (Head-up-Display): Hız, trafik işaretleri, hız sınırlayıcısının ayarlı hızı ve navigasyon yönlendirmesi sürücünün gözü önüne, direkt olarak ön cama yansıtılıyor. Böylece sürücünün gözlerinin sürekli yolda kalması sağlanıyor.

 

360 derece kamera: Aracın dört yanında bulunan kameralar 360 derece kuşbakışı görüntü sağlıyor ve park manevralarını kolaylaştırıyor.

 

Uyumlanabilir Seyir Kontrolü (ACC): Önde seyreden otomobil ile mesafeyi ölçüp hızı ayarlıyor. Eğer mesafe ani bir şekilde azalırsa ACC otomatik acil durum freni yapıyor.

 

Şerit takip özelliğine sahip Şerit İhlali Uyarı Sistemi: Direksiyona ufak müdahalelerde bulunuyor ve gerekirse alarm ile sürücüyü uyararak istemsiz şerit dışına çıkışları engelliyor.

 

Akan Trafik Uyarısı: Sistem arka tampondaki sensörleri kullanarak 20 metreye kadar aracın 90 derecelik alanında sağ ve soldan gelen araçlar için sürücüyü uyarıyor. Bu kapalı bir alandan geri vitesle çıkarken sürücüye çok yardımcı olacak bir özellik.

 

En üst düzey konfor ve modern multimedya sistemleri

Yeni Insignia Grand Sport konforda da standartları belirliyor. Opel, otomobillerinde AGR sertifikalı koltukları sunan sayılı üreticilerden biri ve bu ortopedik koltukların geniş kitlelere ulaşması için en büyük çabayı gösteriyor. Premium ergonomik ön koltuklar standart ayarların yanı sıra elektrikli yan destek ayarına, masaj, konum hafızası ve havalandırma seçeneklerine sahip.

 

Opel’den bekleneceği üzere, eğlence ve bağlantı seçenekleri Apple CarPlay ve Android Auto uyumlu IntelliLink sistemleri ile sağlanıyor. Önceki modellerde olduğu gibi akıllı telefonlar otomobilin bilgi-eğlence sistemine sorunsuz bağlanırken, artık kablosuz olarak şarj da edilebilecek. Opel OnStar ise otomatik yardım çağrısından çalınan otomobili bulma desteğine pek çok ek hizmet sunuyor. Ayrıca yeni kişisel asistan ile OnStar sürücü için otel seçmek ve rezervasyon yapmak gibi işlemler de gerçekleştirebiliyor. Dahası, 4G LTE Wi-Fi erişim noktası tüm yolcuların mobil cihazlarından internete girmesine olanak sağlıyor.

 

Opel’in yeni amiral gemisi Mart 2017’de Cenevre Uluslararası Otomobil Fuarı’nda dünya prömiyerini yapacak.

Son Güncelleme : 08 Aralık 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo