İlk Honda Clarity Fuel Cell Avrupa’ya ulaştı

Ototeknikveri     09 Aralık 2016 03:26

Honda’nın en gelişmiş sıfır emisyonlu otomobili, hidrojen yakıt hücreli Honda Clarity Fuel Cell artık Avrupa’da.

İlk Honda Clarity Fuel Cell Avrupa’ya ulaştı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

İlk ulaşan otomobiller Inovatif Taşıtlar İçin Hidrojen (HyFIVE) AB tanıtım projesinde kullanılacak, yakıt hücreli otomobillerin tanıtımı ve yaygınlaşması teşvik edilecek. İlk altı otomobil Londra ve Kopenhag’a gönderildi. Yeni Clarity Fuel Cell, Honda’nın bu alandaki en yeni teknolojik gelişmelerini bünyesinde barındırıyor. Otomobil, tüm yakıt hücresi bloğunu kaputun altında bulunduran ilk sedan model. Bu sayede Clarity Fuel Cell beş kişi için yeterli, geniş bir iç kabine sahip. ABD’de yapılan son testlerde otomobilin sürüş mesafesi 589 km olarak saptandı, bu da şu an için tüm sıfır emisyonlu otomobiller arasındaki en uzun mesafe.

Projenin baş mühendisi Thomas Brachmann, yeni otomobil için şunları söyledi: “Honda hidrojen yakıt hücresi teknolojisi alanında Honda her zaman liderlerden birisi oldu. Bu konuda 30 yıllık Ar-Ge birikimine sahibiz. Bu otomobillerin Avrupa’ya gelmesi ve Honda’nın HyFIVE ile işbirliği yapması bu teknolojinin yaygınlaşması yolunda büyük bir adım ve Honda’nın vizyonunu ortaya koyuyor”.

 

HyFIVE projesi yakıt hücresi teknolojisi ve bununla ilgili altyapının Avrupa genelinde yaygınlaştırılmasını hedefliyor. Proje kapsamında beş farklı otomobil üreticisinden 185 yakıt hücreli otomobil Avusturya, Danimarka, Almanya, İtalya, İsveç ve İngiltere’de bireysel ve kurumsal müşteriler tarafından kullanılıyor olacak.

Clarity Fuel Cell, Honda’nın elektrikli otomobil teknolojisinin zirve noktası ve bu konudaki bağlılığını yansııyor. Firma 2030 yılında satışlarının üçte ikisinin elektrikli teknolojilere sahip otomobillerden oluşmasını hedefliyor.

Son Güncelleme : 09 Aralık 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo