Citroen CEO'su markasının neden 'farklı bir SUV' sunacağını açıkladı

Ototeknikveri     09 Aralık 2016 05:22

Citroen CEO'su Linda Jackson son röportajında firmasının SUV'lerle ilgili stratejisini ve planlarını açıkladı.

Citroen CEO'su markasının neden 'farklı bir SUV' sunacağını açıkladı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Citroen CEO'su Linda Jackson iki yıl önce görevine geldikten hemen sonra Fransız markasını yeniden yaratmaya girişti. Jackson, markasının PSA Grup kardeş markaları Peugeot ve DS'den ve rakiplerinden ayırt edilmesi için Citroen'in konforunu, gençliğini ve canlılığını ön plana koydu ve Citroen'in yeni SUV'sinde de bu farklılıkların çok belirgin olacağını söylüyor. Citroen CEO'su, markasının global satış hacmini geçen yılki 1.2 milyondan 2021 yılına kadar 1,6 milyona çıkarmayı hedefliyor. Başarılı yönetici, son röportajında SUV'lerle ilgili planlarını açıkladı.

 

Citroen'in kardeş markası Peugeot birden fazla SUV sunuyor. Citroen'in bu segment için planları nedir?

Hangi piyasaya bakarsanız bakın yükselişteki segmentlerden birisi SUV. Küçük ve büyük otomobiller ve SUV'lerle kendimizi piyasanın kalbinde geniş seçenekleri olan bir marka olarak konumlandırmalıyız. Citroen bir SUV'ye sahip olacak. 2015 Şangay fuarında gösterdiğimiz Aircross SUV konseptine dayalı olarak 2018 veya 2019'da [Rennes, Fransa'da] bir araç üreteceğiz.

 

Minivanları tercih eden müşterileriniz ne olacak?

C4 Picasso ile çok başarılıyız. Farklı bir SUV ürettiğimizde, müşterilerimizin geleneksel bir MPV ile mi yoksa bir MPV SUV ile mi devam etmek istediklerini iyi tahlil etmeliyiz.

 

Citroen'i, Peugeot ve DS'den farklılaştırmak için daha çok MPV benzeri bir SUV sunmak mantıklı değil mi?

Bekleyip göreceğiz. Citroen'in SUV'sinde konfor, geniş alan ve müşteri için kolay kullanımı dikkate alacağını düşünmek doğru olacaktır. Geleneksel bir SUV yapmayacağız. Müşteri tabanımızın Peugeot müşteri tabanından farklı bir şey istediğini dikkate alacağız.

 

Citroen CEO'su olduğunuzdan beri marka ne kadar gelişti?

C4 Cactus'ün lansmanı ile başlayan süreçte, Feel Good (İyi Hisset) mesajımızla tutarlı yeni bir ürün stratejisi oluşturmak için iki yıl geçirdik. Bu sadece ürünle ilgili değil, pazarlama, iletişim ve müşteri deneyimleri ve şimdi ve gelecekte sunacağımız hizmetlerle ilgili. [Bu yılın] Paris fuarındaki Citroen standı, bizim için tüm bu şeylerin yerli yerinde olduğunu kanıtlıyordu.

 

Başka hangi mesajları iletmeye çalışıyorsunuz?

İnsanlara markanın genç, modern ve enerjik olduğunu hissetmek istiyoruz. Bu anlaşılması çok kolay bir mesaj.

 

Yeni C3, ürün stratejinize nasıl uyuyor?

C3, Citroen'in olmasını istediğimiz her şeyi birarada sunuyor. C3 çok modern ve sektörde öne çıkıyor çünkü hiçbir rakip böyle bir şeye sahip değil. Model, ConnectedCAM [paylaşılabilir fotoğraf ve videolar çeken entegre bir yüksek çözünürlüklü kamera] gibi müşterilerimiz için doğru teknolojileri içeriyor. Ayrıca C3 lansmanı, marka stratejimizi yansıtıyor; çünkü kişiselleştirmeyi, kendi segmentinde benzersiz olan araçlara sahip olmayı vurguluyoruz.

Dizel satışları Avrupa'da azalmaya devam ettikçe Citroen üretim planlamasını nasıl değiştiriyor?

Bizim cevabımız daha fazla benzinle çalışan alternatifler sunmaktır. Aynı zamanda elektrikli otomobiller ve hibrid otomobilleri artıracağız. Dizel motorlara da sahip olmaya devam edeceğiz, çünkü kimse piyasadan yok olup olmayacaklarını bilmiyor. Halen, benzinli ve dizel motor satışlarımız birbirine çok yakın, aralarında döneme göre sadece yüzde birlik fark oluyor.

Son Güncelleme : 09 Aralık 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo