2017 Fiat 500X siparişe açıldı

Ototeknikveri     10 Aralık 2016 07:13

Güncellenen Fiat 500X kompakt crossover yüksek teknolojili yeni özellikleri ve güvenlik sistemleriyle bayilere ulaşmaya başladı ve siparişe açıldı.

2017 Fiat 500X siparişe açıldı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

2017 model Fiat 500X zengin motor, şanzıman ve sürüş sistemi seçeneklerine sahip olacak ve tüm müşterilerin beklentilerine yanıt verecek farklı karakterde versiyonlarla geliyor. Cross ve Cross Plus özel tamponları, koruyucu kalkanları, 4x2 ve 4x4 sürüş sistemi seçenekleri ile modelin off-road yorumunu temsil ediyorlar. Pop, Popstar ve Lounge versiyonları ise şehirli yaşam tarzını benimseyenlere hitap ediyor. Yeni 500X artık belirli Avrupa piyasalarında bayilerden sipariş verilebiliyor.

 

Tasarım

500X’in tasarımı olgun, şık ve klasik İtalyan stilini yansıtıyor. Otomobilin boyutları değişmedi. Pop, Popstar ve Lounge 424 cm uzunluğunda, Cross ve Cross Plus versiyonları ise 427 cm uzunluğunda. Genişlik versiyona göre 197 ve 202 cm, yükseklik ise 160 – 162 cm arasında değişiyor. Tüm versiyonların aks aralığı 257 cm.

 

Cross ve Cross Plus versiyonları off-road görünümleri ile yolda heybetli bir duruşa sahipler. Alüminyum ve metalik renk tonları, ayrıca şık gündüz sürüş ışıkları bu versiyonlara daha da etkileyici bir görünüm veriyor.

 

Lounge versiyonunda yeni 17 inç hafif alaşım jantlar bulunuyor. Ayrıca metalik Blue Jeans ve Donatello Bronze ile pastel Cappuccino Beige olmak üzere üç yeni dış cephe renk seçeneği sunuluyor. İç kabinde yeni koltuklarla birlikte, antrasit ve fildişi kumaş ya da tütün rengi ve siyah deri döşemeler tercih edilebiliyor.

 

Motorlar

Motor serisindeki en dikkat çekici yeniliklerden ikisi 1.3 MultiJet 95 bg ve 1.6 eTorq 110 bg motorlar. Tümü Euro 6 uyumlu motorlar her ihtiyaca cevap veriyor. 1.6 litre 110 bg benzinli motor manuel vites ve önden çekişli sürüş sistemiyle çalışıyor, 1.4 Multiair 140 bg benzinli motor ise çift debriyajlı vitesle de tercih edilebiliyor. 1.4 Multiair 170 bg benzinli motor dört çekişli sürüş sistemi ve dokuz kademe otomatik vitesle serinin en gelişmiş seçeneklerinden. Dizel motorların güç çıkışları ise 1.3 Multijet II ile 95 bg’den, 2 litre motorda 140 bg’ye kadar uzanıyor. Bu en güçlü dizel motor dört çekişli sürüş sistemi ve dokuz kademe otomatik vitesle çalışıyor. 120 bg 1.6 MultiJet II, çift debriyajlı otomatik vitesle sunuluyor. Konfor ve verimliliği artıran bu inovatif yeni şanzıman geçtiğimiz günlerde Paris Otomobil Fuarı’nda tanıtılmıştı.

 

Güvenlik ve donanım

500X teknoloji ve güvenlik sistemleri bakımından segmentine öncülük ediyor. İnovatif dört çekişli sürüş sistemi performansı optimize ederken dört çekişe ihtiyaç duyulmayan zamanlarda iki çekişli moda geçerek yakıt tüketimini de azaltıyor.

 

500X ile sunulan diğer sistemler arasında Şerit Yardımcısı (istem dışı şerit değiştirmelerde sürücüye sesli ve görüntülü uyarı veriliyor), Fren Kontrolü (kaza riski durumunda otomatik fren), Kör Nokta Asistanı, Arka Çapraz Trafik Uyarısı (geri sürüşlerde yandan yaklaşan taşıtların tespiti ve sürücünün uyarılması) da bulunuyor. Uyumlanabilir Seyir Kontrolü ise en dikkat çeken güvenlik özelliklerinden. Bu sistem trafik koşullarına göre optimum hızı ayarlıyor. Sistem otomobilin önündeki radar aracılığıyla çevresindeki taşıtları tespit ediyor, koşullara göre hızı ayarlıyor, yavaş akan trafikte öndeki taşıtlarla güvenli mesafeyi ayarlıyor.

 

Xenon farlarla kaliteli aydınlatma sağlayan ve ışık koşullarına göre otomatik olarak uzun ve kısa farlar arasında geçiş yapabilen aydınlatma sistemi de bir diğer güvenlik özelliği.

 

Elektrikli Park Freni, Sürüş Modu Seçicisi, Anahtarsız Giriş – Başlatma, arka manevra kamerası ve park sensörleri otomobilin konforlu sürüş sağlayan özellikleri arasında. Bunların yanı sıra 500X Uconnect Live servisleri, Uconnect 6.5 inç radyo navigasyon sistemi, dokuz hoparlörlü ve sekiz kanallı amplifikatörlü Beats by Dr. Dre ses sistemi ile sadece güvenlikte değil multimedya ve bağlanabilirlik özelliklerinde de müşterilerini memnun ediyor.

 

Fiat 500X Mopark aksesuarları ile de zenginleştirilebiliyor. Ayna kapakları, çıkartmalar, parlak krom aksesuarlar gibi eklentiler ile otomobilin dış görünümü kişiselleştirilebiliyor.

Son Güncelleme : 11 Aralık 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo