2018 Audi Q3 üç silindirli motorlar ve hibrid versiyonla gelecek

Ototeknikveri     13 Aralık 2016 02:03

2018 yılında çıkması beklenen yeni kasa Audi Q3'ün, 1.0 TFSI ve 1.4 TDI motor seçeneklerine sahip olması bekleniyor.

2018 Audi Q3 üç silindirli motorlar ve hibrid versiyonla gelecek
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Audi Q3 her zamankinden daha çok rekabetle karşı karşıya. BMW dahi önden çekişli crossover otomobiller üretmeye odaklandı. İkinci nesil Q3 yolda ve MQB platformlu otomobillerde gördüğümüz yeni tip motorlarla gelecek. PQ35 platformundan VW Grubu’nun modüler MQB mimarisine geçiş ekstra bacak mesafesi, daha iyi konumlandırılmış koltuklar ve daha iyi baş mesafesi sağlayacak. Otomobilin ağırlığı da özellikle daha küçük motorlu giriş seviyesi modellerde azalacak. MQB aynı zamanda Q3’te üç siindirli motorlar kullanılabilmesine imkan verecek. Alman medyasına göre modelde bu motorlardan en az birinin bulunacağı kesin ancak bu 1.0 TFSI mı yoksa 1.4 TDI motor mu, bunu henüz bilmiyoruz. Audi A3 ve Seat Ateca crossover 1 litre motoru kullanıyor, dolayısıyla 1.0 TFSI daha yüksek bir ihtimal. Bir plug-in hibrid versiyon da planlar arasında. Audi’nin Çin’den ne kadar gelir elde ettiği düşünülürse bu da şaşırtıcı değil. Asıl sürpriz olan 2.5 TFSI motorlu iki versiyonun da sunulacak olması. En azından şimdilik haberler bu yönde.

 

SQ3 versiyonu (daha önce böyle bir versiyon sunulmuyordu) 340 bg çıkış gücüne sahip olacak, RS Q3 ise 400 bg çıkış gücüyle en üstte yer alacak. En güçlü 2.0 TFSI 252 PS çıkış gücüyle geliyor. Bu da Q5 ve Q7 gibi MLB platformlu otomobillerde gördüğümüz bir güç. Q3, Passat gibi otomobiller ile benzer bir çıkış gücüyle sunulabilir, yani 220 PS daha yakın bir tahmin olacaktır.

 

Audi modelin tasarımını şu an için oldukça gizli tutuyor. Herkesin yeni Q3’ün tasarımıyla ilgili bir fikri var ancak otomobiin tasarımına dair şu an için tek ipucu bir kaç ay önceki casus fotoğraflar.

 

Boyutun büyüdüğü, tavanın ve bagaj kısmının eğimli olduğu görülüyor. Egzoz boruları trapezoid gibi görünüyor ancak bunlar Q5’teki gibi sadece aksesuar da olabilir. Teknoloji bakımından ise, en yeni güvenlik özelliklerinin eklendiğini görüyoruz. İç kabinde dijital kontrol paneli gibi modern teknolojik özellikler bulunuyor.

Son Güncelleme : 13 Aralık 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo