İlk Honda NSX Honda temsilcisi Claude Sage’e teslim edildi

Ototeknikveri     14 Aralık 2016 03:54

Honda temsilcisi Claude Sage ilk Avrupa versiyonu Honda NSX’in sahibi oldu. Honda Avrupa’nın Fransa yöneticisi Taku Kasahara otomobilin anahtarlarını Sage’e Monaco’da teslim edildi.

İlk Honda NSX Honda temsilcisi Claude Sage’e teslim edildi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Claude Sage, Honda İsviçre’nin kurucusu ve eski CEO’su, Honda NSX Spor Otomobil Kulübü’nün üyesi ve bu ikonik otomobilin evriminde büyük payı ve geçmişi var. Sage’in NSX geliştirme sürecine dahil olması HP-X (Honda Pininfarina eXperimental) ile 1984’de başladı. HP-X prototipi Honda ve İtalyan tasarım firması Pininfarina arasındaki işbirliği ile doğmuştu. Otomobilde Formula 2’den alınmış Honda V6 motor bulunuyordu. Sage, Torino’da ve Japonya Tochigi’de HP-X prototipinin geliştirme sürücüsü olarak katkı sundu. Daha sonra proje ilk nesil NSX (New Sports eXperimental) haline dönüştü. Üretim versiyonu otomobilin geliştirme sürecinde de Sage 1989’dan itibaren geliştirme sürücüsü rolünü sürdürdü.

1993’de Sage’in sürdüğü NSX prototipi Le Mans için geliştirilen NSX’in temelini oluşturdu, bir sonraki yıl Sage, Le Mans 24 heures yarışında yine direksiyon başındaydı. Yeni NSX’ini teslim alan Claude Sage “Yeni NSX teknoloji kullanımı ve zengin Japon kökleri ile kesinlikle modern spor otomobil segmentine ait. Otomobil ilk nesil NSX’i mükemmel şekilde takip ediyor” dedi.

Son Güncelleme : 14 Aralık 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo