Honda, 2020 yılına kadar hibrid ve elektrikli modeller çıkartacak

Ototeknikveri     15 Aralık 2016 03:59

Honda, yeni 1.0 litrelik turbo motoruna odaklanırken, planlarında elektrikli ve hibrid modeller de var.

Honda, 2020 yılına kadar hibrid ve elektrikli modeller çıkartacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Honda Avrupa pazarlama ve satış yöneticisi Jean Marc Streng'e göre, 2020 yılına kadar elektrikli ve plug-in hibrit sistemler özellikle küçük modellerde kullanılacak. Strong, "Emisyonları düşürmek için alternatif bir şeyle gelmeliyiz ve bu da hibrid ve elektrikli otomobiller olacak" dedi. Jean Marc Streng aynı zamanda şu ana kadar önceliklerinin yeni Civic hatchback modelindeki 1.0 litre motor gibi küçük benzinli motorlar olduğunu belirtti. Hibrid hakkında konuşan Streng, satışların "Avrupa'da çok sınırlı" olduğunu ve devlet teşvikleriyle yönlendirildiğini söyledi. Streng "Piyasanın potansiyeline bakarsanız şu an o kadar da önemli değil. 1.0 litrelik turbo gibi bir benzinli motorla gelmek bizim için daha büyük önem taşıyor "dedi.

 

10. nesil Civic'in hibrid bir versiyona sahip olacağı haberi daha önce de çıkmıştı. Proje lideri Mitsuru Kariya da, yeni platformun bu tür bir güç aktarma mekanizmasını barındırmaya uygun olduğunu onayladı. Bununla birlikte, platform hibride uygun olsa da tamamen elektrikli otomobillere uygun değil. Avrupa yöneticisi Katsushi Inoue, Japonya ve ABD'deki hibridlerin başarısını kabul etti ancak Avrupa'ya giriş konusunda daha ihtiyatlı olduklarını belirtti. Inoue "Japonya ve Birleşik Devletler'de çok sayıda hibrid var. Bu hareketin Avrupa'ya da gelip gelmeyeceğini göreceğiz." dedi.

 

Bu arada Jazz, tamamen elektrikli sistem kullanacak ilk Honda otomobillerden birisi olabilir. Streng, tüm düşük emisyonlu güç aktarma mekanizmalarının küçük arabalarda kullanılmasını uygun gördüğünü söyledi ve "Hibrid sistem büyük bir SUV'de gerçekten anlamlı mı? Açıkçası ben bunu tartışmaya bile gerek görmem." dedi.

 

Bununla birlikte, Streng 2030'a kadar otomobil satışlarının üçte ikisinden fazlasının elektrikli ya da hibrid olacağını ve 2020 yılına kadar bu alanda olmaları gerektiğini kabul etti.

 

Honda'nın şu andaki başarısı hakkında konuşan Streng, markasının son bir kaç yıldır zorluklar yaşadığını söyledi. Markanın eski gücüyle geri döneceğini söyleyen Streng, yeni CR-V ve HR-V modellerinin başarıları için çok önemli olduğunu ve HR-V alıcılarının %60'ının markaya yeni gelen müşteriler olmasını hedeflediklerini belirtti. Yeni Civic modelinin tasarımının daha "sportif ve agresif" olduğunu ifade eden Streng bunun daha genç alıcıları çekeceğini de sözlerine ekledi.

Son Güncelleme : 15 Aralık 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo