Volkswagen kullanıcıları için “üçüncü göz”

Ototeknikveri     16 Aralık 2016 12:04

Volkswagen’in trafik işaretleri tanıma ve görüntüleme sistemi hız sınırları, çıkış işaretleri, “sollamak yasaktır” işaretleri ve diğer tüm trafik işaretlerini tespit ediyor ve gerçek zamanlı olarak sürücüye gösteriyor. Sistem yağmur sensörü ile entegre çalışıyor.

Volkswagen kullanıcıları için “üçüncü göz”
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Volkswagen’in trafik işaretleri tanıma ve görüntüleme sistemi daha güvenli ve rahat bir sürüş sunuyor. Sistem sayesinde en önemli uyarılar ve yasak işaretleri yol bıyunca gerçek zamanlı olarak otomobilin ekranından görüntülenebiliyor. Dynamic Road Sign Display ile sürücü adeta sürekli yola odaklanmış kusursuz bir sensör,yardımcıya ya da üçüncü göze kavuşuyor. Sistem yol işaretlerini kamera ile tarayarak çokfonksiyonlu ekranda, radyo-navigasyon sistemi ekranında ya da ön cam sanal kontrol panelinde (head-up display) görüntüleyebiliyor. Hız sınırları, çıkış işaretleri, “sollamak yasaktır” işaretleri ve diğer işaretler anında sürücüye gösteriliyor. Verilen bilgilerin mümkün olduğunca doğru olması için, araç bilgisayarı üç kaynağı karşılaştırıyor: kameranın taradığı trafik işaretleri, navigasyon cihazından alınan bilgiler ve mevcut taşıt verileri.

 

Bazı durumlarda, çamurlu ya da hasar görmüş tabelalar bile doğru şekilde algılanıp görüntülenebiliyor. Ayrıca sistem trafik işaretlerinin inandırıcı (gerçek), uygulanabilir ve tarih itibariyle hala geçerli olup olmadığını da tespit edebiliyor. Yağmur sensörünün sistemle entegrasyonu da başarılı. Yağmur sensörü ön camda belli miktarda yağış algıladığında otomatik olarak yağmurda geçerli hız sınırlarını görüntülüyor.

 

Son Güncelleme : 16 Aralık 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo