2017 Skoda Octavia Scout yeni teknolojilerle geliyor

Ototeknikveri     22 Aralık 2016 03:10

Skoda Octavia ailesinin kapsamlı revizyonu devam ediyor. Hatchback, Combi ve en hızlı versiyon Skoda Octavia RS’nin ardından, ailenin en esnek üyesi Scout çeşitli inovatif teknolojiler ve donanımla geliyor.

2017 Skoda Octavia Scout yeni teknolojilerle geliyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Güncellenen Skoda Octavia Scout üç farklı motor versiyonu ve elektronik olarak kontrol edilen, hidrolik çok levhalı debriyajlı modern dört çekişli sürüş sistemiyle gelecek. Skoda Octavia Combi’ye kıyasla 30 mm artırılan yerden yükseklik kompakt beş kapılı otomobili zorlu yol ve arazi koşullarına uygun hale getiriyor. Bunun yanı sıra otomobil başarılı tırmanma yeteneği, yüksek çekiş kapasitesi ve çok sayıda “Simply Clever” (basit ve akıllıca) Skoda özelliklerine de sahip.

 

Esnek kullanıma uygun karakter

Skoda Octavia Scout özgün off-road görünümü, inovatif dört çekişli sürüş sistemi, en iyi sürüş karakteristikleri ve hem yol hem de off-road için artırılmış esnekliğiyle alıcıları etkileyecek. Kapsamlı şekilde yenilenen Skoda Octavia Scout yeni nesil Skoda Octavia modelleri ile aynı kimliği paylaştığını dış görünüşünde de yansıtıyor. Çıkıntılı kaput, yeni ön kısım, daha geniş ön panjur ve kristal görünümlü ilave farlar, full-LED farlar ve uyumlanabilir far teknolojisi dikkat çeken özellikler arasında. Ayrıca modifiye sis lambaları ve arka lambalar da LED teknolojisine sahip. Otomobilin bağımsız karakteri ön ve arka kısımdaki gümüş renkli gövde altı koruması ile vurgulanıyor. Rough-Road paketi de standart donanımın bir parçası ve fren, yakıt hattı ve şasi için plastik kaplama ile geliyor.

Skoda Octavia Scout kompakt bir otomobil için cömert genişlikteki iç kabiniyle etkiliyor. İç kabin esnek kullanıma uygun, fonksiyonel ve harika sürüş karakteristikleri sunuluyor. Arttırılan yerden yüksekliğin yanı sıra, dört çekişli sürüş sistemi ve hidrolik debriyaj off-road için daha da başarılı sürüş dinamikleri sunuyor. Zorlu arazi koşullarında, önde 16.6 derece, arkada 14.5 derece artırılmış rampa açılarının avantajları daha iyi anlaşılıyor.

 

Skoda Octavia Scout’un ön ve arka aksları standart elektronik diferansiyel kilidi (EDL) ile geliyor. EDL çekiş gücünü hem ön hem de arka akslara aktararak otomobilin zorlu yüzeylerde daha kolay kalkmasını sağlıyor. Zorlu arazilerde daha güvenli ve daha kolay yokuş aşağıya sürüş için Skoda Octavia Scout’da Off-Road fonksiyonu bulunuyor. Bu modda sürücünün müdahalesine gerek kalmadan otomobilin hızı sürekli olarak muhafaza ediliyor. Modern motor yönetimi freni kullanarak yokuş aşağı inişlerde güvenliği artırıyor ve sürücünün işini kolaylaştırıyor.

 

“Simply Clever” kullanım kolaylığı özellikleri arasında ısıtmalı direksiyon ve koltuklar da bulunuyor. Thermo-Flux fonksiyonu ile zaman zaman hava ve nem geçirgenliği artırılarak farklı iklimsel koşullarda daha fazla sürüş konforu elde ediliyor. Güncellenen Skoda Octavia Scout bu özelliklerle gerçek bir maceraperest. Otomobilin bagaj kapasitesi 610 litre, 1010 mm genişliği sayesinde bagajda büyük boyutlu eşyalar da rahatça taşınabiliyor. İç kabinde çok sayıda depolama çözümü pratikliği artırıyor. Motor versiyonuna göre değişen şekilde, çekme kapasitesi iki tona kadar ulaşıyor.

 

Teknoloji ve motorlar

Skoda Octavia Scout’un temelinde Skoda Octavia Combi bulunuyor. 2.0 TDI (110 kW) motor dört çekişli sürüş sistemi ve 7 ileri DSG şanzımanla birlikte seride ilk kez yer alıyor. Güncellenen macera otomobili piyasaya çıkışından itibaren üç farklı dört silindirli motorla sunulacak:

1.8 TSI: 132 kW (180 PS), azami hız 216 km/s, 0 – 100 km/s hızlanma süresi 7.8 saniye, ortalama yakıt tüketimi 6.8 l/100 km, CO 2 158 g/km

2.0 TDI: 110 kW (150 PS), azami hız 207 km/s, 0 – 100 km/s hızlanma süresi 9.1 saniye, ortalama yakıt tüketimi 5.0 l/100 km, CO 2 130 g/km

2.0 TDI: 135 kW (184 PS), azami hız 219 km/s, 0 – 100 km/s hızlanma süresi 7.8 saniye, ortalama yakıt tüketimi 5.1 l/100 km, CO 2 133 g/km.

 

Multimedya ve ŠKODA Connect

Şu an piyasada olan -güncelleme öncesi- Skoda Octavia Scout yeni Skoda neslinin tüm modern multimedya sistemlerine sahip. Tüm kapasitif dokunmatik ekranlar cam tasarıma sahip (standart Swing müzik sistemi hariç). En üst versiyon Columbus navigasyon sistemi 9.2 inç monitöre ve LTE modülüne sahip, ayrıca kullanıcılara kablosuz (Wi-Fi) erişim noktası fonksiyonu sunuyor. Otomatik “eCall” acil durum çağrısı opsiyonel olarak eklenebilen bir özellik. Skoda Connect mobil çevrimiçi hizmetler modern multimedya sistemini tamamlıyor. Bu hizmetler navigasyon, bilgilendirme, eğlence ve yardımda yeni standartlar belirliyor, üstelik ev bilgisayarından bile ayarlanabiliyor.

 

Sürücü yardım sistemleri

Skoda Octavia Scout’daki geniş sürüş yardımı sistemleri koleksiyonu segmentte çıtayı yükseltiyor. Buradaki inovasyonlar arasında Treyler Asistanı, Kör Nokta Tespiti ve Arka Trafik Alarmı (manevra yaparken yanlardan ve arkadan yaklaşan trafikle ilgili sürücü uyarılıyor) bulunuyor. Yolcu Koruma Asistanı ise kaçınılmaz kaza öngörüsü durumunda pencereleri ve açılır tavanı kapatıyor, emniyet kemerlerini sıkılaştırıyor. Yolcu Koruma Asistanı, Ön Bölge Asistanı’nın bir parçası. Ön Bölge Asistanı dahilinde şehir içi acil durum fren sistemi ve yaya koruma fonksiyonu da bulunuyor. Park Asistanı’nın fonksiyonları da güncellemeyle birlikte iyileştirilmiş ve geliştirilmiş.

Son Güncelleme : 22 Aralık 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo