Volkswagen TDI motorların düzeltmesi için onay aldı

Ototeknikveri     22 Aralık 2016 06:38

Volkswagen Group, TDI motorlarının modifikasyonları için Alman Federal Motorlu Taşımacılık Kurumu'ndan (KBA) tüm onayları aldı.

Volkswagen TDI motorların düzeltmesi için onay aldı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

• Tip EA189 motorlu dizel modellerin değiştirilmesi için Alman Federal Motorlu Taşıt Otoritesi onay verdi.
• İstedikleri servislerden randevu ayarlamak için tüm müşterilere zamanında bilgi verilecek.

Alman Federal Motorlu Taşımacılık Kurumu KBA'nın sorumluluğunda gerekli tüm resmi onaylar, tip EA189 motorlu dizel araçların değiştirilmesi için yayınlandı. İlgili yetkililerle yakın istişarede bulunan Volkswagen Grup markaları, önümüzdeki haftalarda Avrupalı ve uluslararası araç sahiplerine art arda bildirimde bulunacaklar. Böylece, tüm müşteriler, araçlarını kendi seçtikleri yetkili servis merkezinde değiştirmeleri için kısa vadede bir randevu alabilecek.

 

Almanya'da müşteriler iki aşamalı bir süreçle bilgilendiriliyor. İlk aşamada, etkilenen tüm otomobillerin sahipleri, bahar aylarında yetkili makamlarla anlaşmaya varıldığı şekilde bir mektup aldı ve araçlarında değişiklik yapılması gerektiği bildirildi. Alman Federal Motorlu Taşımacılık Kurumu (KBA), tüm modeller için teknik çözümleri onayladı, şimdi müşterilerin kendi seçtikleri bir servisten randevu ayarlamak için ikinci bir mektup daha almaları gerekiyor.

 

Federal Motorlu Taşımacılık Kurumu, daha önce olduğu gibi, etkilenen modeller için teknik çözümlerin hayata geçirilmesinin yakıt tüketimini, motor performansını veya ses emisyonunu asla olumsuz bir şekilde etkilemeyeceğini doğruladı. Araçlar bir kez değiştirildiğinde, tüm yasal gereklilikleri ve geçerli emisyon standartlarını karşılayacak.

 

Volkswagen, teknik çözümleri uygulamak için yoğun bir şekilde çalıştı ve NOx emisyonundan etkilenen tüm araçları değiştirecek. Müşterilere, teknik önlemlerin uygulanması için herhangi bir masraf çıkartılmayacak. Geri çağırma sürecinin bir parçası olarak, tüm müşterilere uygun bir yedek araç ücretsiz sunulacak. Gerekli teknik çözümlerin uygulanması, KBA ile koordine edilen zaman çizelgesi ve eylem planına uygun olarak Avrupa çapında yürütülüyor.

 

Federal Motorlu Taşımacılık Kurumu'nun onayları, ABD ve Kanada'daki etkilenen araçlar için geçerli değil. Geri çağırma ve değiştirme işlemi, Güney Kore'de EA189 tipi motorlu araçlar için henüz başlamıyor.

Son Güncelleme : 23 Aralık 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo