Yeni 2017 Kia Picanto çizimlerle ortaya çıktı

Ototeknikveri     22 Aralık 2016 11:11

Yayınlanan yeni çizimler 2017'de Mart ayında Cenevre'de tanıtılacak yeni Kia Picanto şehir otomobilini gösteriyor.

Yeni 2017 Kia Picanto çizimlerle ortaya çıktı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Kia, yepyeni Picanto modelinden üç resmi tasarım eskizi yayınladı. Şehir otomobili Picanto, 2017'de satışa sunulmadan önce Cenevre Motor Show'da tanıtılacak. Üçüncü nesil Picanto, mevcut versiyondan daha fazla alan sunmayı vaat ediyor, ayrıca kardeşi Hyundai i10'un aksine sportif bir görünüme sahip olacak. Eskizler, hayal gücüne az yer bırakıyor. Çizimlerde kaplan burnu (Tiger Nose) ön panjur, gösterişli ön tampon ve LED aydınlatma teknolojisi karşımıza çıkıyor. İç kabin çizimlerinde Picanto'nun, daha büyük Kia Rio modelinin yeni kabin mimarisini nasıl benimseyeceğini görüyoruz. Orta konsoldaki azaltılmış düğme sayısı göz önüne alındığında, konsolun en üstünde bulunan dijital ekranın arabanın işlevlerine erişim sağlayacağı anlaşılıyor. Kia ayrıca yeni modelin ciddi oranda kişiselleştirme potansiyeline sahip olduğunu belirtiyor.

 

Casus fotoğrafçılar ayrıca, beş kapılı Picanto'yu test edilirken görüntülediler. İnce ayrıntıların çoğu ağır kamuflajla maskelense de, genel boyutların önceki nesille aynı olduğu görülüyor ancak uzunluk ve genişlikte hafif artışlar bekleniyor. Bu sayede, içeride daha fazla yolcu ve bagaj alanı sunulabilir.

 

Yeni modelin öncekinden daha üst sınıf görünümlü koltukları, yarı deri kaplamaya sahip. Bu özelliğin üst donanım seviyeleri için sunulacak olması muhtemel. Beş vitesli manuel şanzıman standart olarak gelecek ancak eskizlerden de görüleceği üzere otomatik seçenek de mevcut olacak.

 

Otomobilin gücünü ise yeni i10 ile aynı 1.0 litre üç silindirli 65 hp ve 1.25 litre dört silindirli motorlardan alması bekleniyor. Düşük emisyonlar ve güçlü yakıt ekonomisi, rekabetin yoğun olduğu şehir otomobili sınıfında modelin şansını artıracak.

 

Yeni Kia Picanto'nun, 2017'de piyasaya çıktığında VW up!, Skoda Citigo, Hyundai i10 ve lansmanı yaklaşan Ford Ka + gibi rakiplerine karşı elini güçlendirecek 8,500 £ fiyatla satışa sunulması bekleniyor.

Son Güncelleme : 24 Aralık 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo